Tips om je hond af te laten koelen met warm weer! - Joyce Elise
18.06.2019

Het is weer lekker warm buiten, alleen voor sommige honden is dit niet fijn! Zeker als ze een dikke vacht hebben en hun warmte niet kwijt kunnen. Honden kunnen namelijk niet zweten. Hoe laat je je hond afkoelen met warm weer? Vandaag geef ik een paar tips!

Laat je hond afkoelen met speciaal honden ijs!

Er is speciaal ijs voor honden. Een van de bekendere merken is Smoofl. Ze verkopen verschillende smaken. Deze ijsjes moet je zelf maken en iedere hond is er dol op! Natuurlijk kun je je hond ook een raket(waterijsje) voeren, mocht je geen honden ijs in de buurt hebben. Dit doen wij namelijk ook vaak!

Afkoelen met een koelmat of koelband

Er zijn speciale koelmatten en koelbanden verkrijgbaar. Deze houden je hond lekker koel op warme dagen!

Zorg voor voldoende drinkwater

Voldoende drinkwater is zeker een must! Een hond hijgt om zijn warmte kwijt te raken, maar daarbij verliezen ze enorm veel vocht. Zorg dus altijd voor drinkwater in de buurt. Ook in de tuin, en dan het beste in de schaduw!

Ga je wandelen met warm weer? Neem dan altijd water mee!

Mocht je gaan wandelen met warm weer, zorg dan altijd voor water. Let op dat je hond niet uit stilstaand water drinkt. Dit is gevaarlijk bij zomerse temperaturen en geeft een extra risico op een besmetting met Leptospirose(ook wel bekend als de ziekte van Weil).

Een zwembadje in de tuin!

Een zwembadje in de tuin vinden de meeste honden helemaal geweldig! Sommige honden zijn enorme waterratten en maken daarom dankbaar gebruik van hun zwembadje bij warm weer! Het helpt je hond afkoelen. Mocht hij het spannend of eng vinden, bouw het dan eerst op door bijvoorbeeld een lekkere hondensnack of speeltje in het water te gooien. Zorg voor een speciaal honden zwemvest bij oudere honden en honden die (nog) niet kunnen zwemmen. Mocht je dichtbij het strand wonen dan is het natuurlijk ook een optie om lekker in de zee te gaan zwemmen!

Mijn hond wil absoluut niet in het water…

Als je hond het water niet in wil of durft kun je een andere methode toepassen. Probeer dan eens of ze een tuinslang leuk vinden! Er zijn ook speciale water speeltjes te koop. Deze kun je vullen met water of gebruiken in het zwembad!

Kayla in een afwasteil met water. Zoals je ziet vond ze het heerlijk! <3

2 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
2 reacties
  Herma

  18.06.2019


  Haha Kayla op mijn buik in de zwemband… dat vindt ze dus wel leuk!
  Ben benieuwd wat Bram daar van vindt!!!
  Wil nog een x dat honden ijs proberen!!


  Sabrina

  18.06.2019


  Hond in teil 😁
  Echt te leuk!Laat een reactie achter