Sheltiespiegel - holistische hondensalon - Joyce Elise
25.09.2019

Vandaag vertelt Shiela, eigenaresse van haar eigen holistische hondensalon over haar beroep. Voor veel mensen is dit nog onbekend terrein en ik wil jullie kennis laten maken met haar arrangementen en wat ze precies doet in haar salon.

Gift, mijn liefde voor de hond

Gift, ik kan er uren over schrijven. Hoe bijzondere band we samen hebben, hoe close we zijn. Ik zou willen dat iedereen zo’n band had met zijn hond.

Gift is onwijs speciaal, hij heeft namelijk nog een taak. Wij samen hebben een taak. Mensen en andere honden helpen. Dat vinden wij het allerleukste om te doen. Gift is een ontzettend gevoelig hondje die alles zo door heeft, je hoeft niet te liegen tegen honden. Ze weten alles.

Toen Gift nog pup was en mijn katje Tommy nog leefde wist ik me in het begin eigenlijk geen raad met Gift. Hoe moet ik een pup opvoeden. Hij is daarbij mijn eerste hond. Maar al gauw veranderde dat, op de dag dat mijn allerliefste kattenkind Tommy overleed heeft Gift me geholpen, hij wist wat er stond te gebeuren. En dat moment vergeet ik nooit meer. Maar het bleef niet bij die momenten. Al sinds kind wist ik dat ik was geboren om iets voor dieren te gaan doen, honden hebben mij altijd gefascineerd. Tommy leek ook meer een hond dan een kat. Ik had hem getraind en hij bleef vaak netjes wachten totdat ik terug kwam. Toen Gift in mijn leven kwam wist ik zeker dat ik wat wou gaan doen met honden. Langere tijd heb ik geprobeerd om uit te vinden wat ik nou echt leuk vind. Maar het bleef altijd een beetje onduidelijk. Totdat Gift ziek werd van iets. Hele dagen wou hij niet eten, moest spugen, had buikpijn, diarree. Het was zo ontzettend sneu voor hem. Omdat ik Tommy vaak een reiki behandeling had gegeven begon ik ook bij Gift dit te doen, maar al gauw voelde ik van alles en wou hier meer van weten. Dat ik hoogevoelig ben weet ik, maar dat ik met energieën zou gaan werken had ik nooit verwacht.

Ik vond het altijd maar zweverig en ik geloofde er nooit helemaal in totdat ik resultaat zag bij Gift hoe hij reageerde als ik hem behandeld had. En al gauw wou ik meer weten hoe ik uit kon zoeken waar Gift wel en niet tegen zou kunnen. Al gauw bleek hij niet tegen vele voedingsmiddelen te kunnen, dit heeft ons zo geholpen. Nu is Gift nooit meer ziek. Ik heb privé cursussen gevolgd, heb informatie opgezocht, boeken gelezen, ik ben me meer gaan richten op de hondentaal en al gauw ontstond het idee van een salon. Maar ja, hoe kwam ik daar aan. Het antwoord was verbazendwekkend, de buurman vond het wel een goed idee om in zijn kleine schuurtje de salon te beginnen. En dus ging het allemaal heel snel. In 4 weken tijd was er opeens een salon. Op 1 mei opende ik mijn deuren en meteen liep het goed. In die drie weken tijd heb ik heel wat honden mogen helpen. Mijn plan was om de arrangementen uit te breiden, nieuwe ideeën te ontwikkelen. En toen kwam er plotseling een einde aan.

29 mei. Het is de dag. De dag van een ongeluk die ik nooit meer zal vergeten. Ik werd aangereden op de rotonde. 6 weken lang mocht ik niet belasten op mijn rechterbeen. Een gebroken bekken, rug en been. Het viel niet mee. Het moeilijkste was dat ik Gift 6 weken lang niet heb gezien. Ik heb hem ontzettend gemist. Maar hij wist het, want weken voor dit ongeluk was hij niet meer zichzelf en wou hij niet meer met me spelen, dogdance of wandelen. Ik ging me zorgen maken. En nu weet ik waarom.

En toch zijn we hier allebei sterker uitgekomen. Ik heb mezelf leren kennen. Goed leren kennen. Ik weet wat ik wil. Sheltiespiegel is een uniek bedrijf in Nederland en ik bruis van de nieuwe ideeën. Ik ben altijd op zoek. Ik ben weer aan het werk. Mijn droom komt uit, honden helpen, mensen helpen. Want iedereen kan zo’n band krijgen met zijn hond. Gift word ingezet als therapie hond. Hij kan het als geen ander. Zo direct en zo puur. Elke keer weer sta ik versteld van de mooie momenten.

Gift is een heel puur en bijzonder hondje. Zijn ogen spreken boekdelen. Zonder woorden zie ik wat hij wilt of doet. Dat is puur vertrouwen. Dat is onze liefde voor elkaar.

Arrangementen:

* Massage bij honden
* Drukpunt massage
* Magnetiseren

* Traumaverwerking bij honden
* Wassen
* Biotensor
* Bach Bloesem
* Chakra Healing
* Reading

Social media & website:

Op haar site kun je meer informatie vinden over haar salon:

https://sheltiespiegel.wixsite.com/sheltie

Ze is ook te vinden op Facebook & Instagram , dus kijk gerust op haar social media kanalen voor super leuke foto’s, filmpjes en leuke weetjes! Sheltiespiegel is gevestigd in Kloetinge(Zeeland).

1 reactie
Geplaatst in: Uncategorized
1 reactie
    Herma

    26.09.2019


    Wat fijn dat je op deze manier zo veel problemen op kunt lossen bij honden!Laat een reactie achter