Review| You Madu - WITCH HAZEL (HYDROSOL) - Joyce Elise
17.11.2020

Ik kreeg van www.youmadu.nl een flesje Witch Hazel (Hydrosol) om te testen. Witch Hazel (Physalis Hamameliswater), is het destillaat van de blaadjes van de Toverhazelaar, de Hamamelis Virginiana. Het is een natuurlijke toner(vrij van alcohol) die je huid kalmeert en beschermt.

Had er nog nooit van gehoord dus was enorm benieuwd wat dit op mijn gezicht zou doen aangezien mijn eczeem al maanden heftig aanwezig is.

Witch Hazel (Physalis Hamameliswater), is het destillaat van de blaadjes van de Toverhazelaar, de Hamamelis Virginiana. Het is een natuurlijke toner die je huid kalmeert en beschermt.

Witch Hazel heeft een samentrekkende werking op de poriën waardoor bacteriën moeilijker kunnen indringen en zo de kans op acne verkleint. Het is ook populair omwille van zijn anti-ontstekende eigenschappen en is geschikt om de gevoelige huid te verzachten. De geur is fijn en niet te heftig aanwezig. Het flesje doet mij denken aan de medicinale flesjes van vroeger. Ik gebruik het als ik eczeem of een onrustige huid heb. Het geeft geen trekkerig gevoel wat ik bij sommige toners wel heb. Mijn huid voelt na gebruik erg schoon en zacht aan. Ik ben enorm blij dat ik dit product mocht testen. Mijn huid is er enorm van opgeknapt dus ik ga er zeker mee door!

Waar kun je het nog meer voor gebruiken?

– Als toner: na het reinigen van je gezicht, kan je Witch Hazel als toner aanbrengen via een wattenstaafje of wattenschijfje(ik vind de grote wattenschijfjes het fijnst om mee te deppen) Dit doe je het best voor je een olie of serum aanbrengt.

– Tegen ontstekingen en acne. Breng enkele druppels Witch Hazel rechtstreeks aan op de ontstoken huid.

Gebruik Witch Hazel maximaal 4x per week.

Witch hazel – de heilige boom van de Indianen

De Toverhazelaar (Witch Hazel) werd eeuwen lang gebruikt door de Indianen. De bloemen van deze boom bloeien in de winter, iets dat natuurlijk vreemd is en door de Indianen als aanwijzing werd gezien dat er iets bijzonders aan de hand was met deze boom. Ze ontdekten de bijzondere werking van de boom en gebruikten de bast, takken, bladeren en bloemen.

Tegenwoordig gebruiken we vooral het destillaat van de Witch Hazel op onze huid en ook daar bewijst deze geweldige boom zijn kracht. Witch Hazel versterkt de huid en dat merk je direct na het opbrengen. De samentrekkende werking verfijnt je poriën, waardoor mee-eters en puistjes minder kans krijgen. Verder helpen de samentrekkende eigenschappen ook om je huid strakker te maken en fijne lijntjes te verhelpen. Witch Hazel helpt zelfs het verouderingsproces van je huid te vertragen door de aanwezige antioxidanten. 

Witch Hazel werkt door tot dieper in de huid, waar de bloedvaatjes liggen. Daardoor helpt witch hazel goed bij donkere kringen onder je ogen of gezwollen ogen en helpt het zelfs om blauwe plekken sneller te laten verdwijnen

SAMENSTELLING

Witch Hazel, benzoëzuur

Inci: Hamamelis Virginiana Leaf Water, benzoëzuur (0,13-0,17%)

Ben je ook benieuwd of Witch Hazel wat voor jou is? Er zijn flesjes van 100ml & 300ml. Je kunt het bestellen bij Youmadu via deze link:

https://www.youmadu.nl/products/witch-hazel-toverhazelaar

*Dit artikel bevat een gekregen product en is in samenwerking met Youmadu

3 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
3 reacties
  Herma

  17.11.2020


  Lijkt me heel fijn!!  18.11.2020


  Mijn bestelling van ze is onderweg, ben erg benieuwd naar de werking van sommige producten.


  Joyce Elise

  18.11.2020


  Wat leuk! Ben benieuwd of jij de producten ook zo fijn vindt!😊Laat een reactie achter