Review| Skinacademy INK’D Tattoo Care: Serum, Moisturiser met SPF 15 en BodyOil - Joyce Elise
31.07.2019

Maar liefst 40% van de mensen wereldwijd in de leeftijdscategorie 18-35 jaar heeft een tatoeage! Het aantal tattooshops is dan ook bijna verdriedubbeld in de afgelopen 10 jaar! Na afloop van het zetten van een tatoeage wordt vaak vaseline of Bepanthen gebruikt en geadviseerd, maar verder qua nazorg zijn er nauwelijks producten verkrijgbaar terwijl het eigenlijk belangrijk is om je tattoo(s) te blijven verzorgen! Hydratatie is de key bij een tattoo! Hoe langer de huid goed blijft, hoe langer je tattoo mooi blijft! Speciaal hiervoor heeft Skinacademy de 100% parabeenvrije INK’D Tattoo Care lijn ontwikkeld.

Skinacademy INK’D Tattoo Care. De parabeenvrije, intensief beschermende en verzorgende lijn voor een langdurig kleurbehoud van tatoeages.

Wie een tatoeage heeft laten zetten wil deze natuurlijk zo lang mogelijk optimaal behouden qua kleurintensiteit. Factoren als zonlicht, baden en douchen, maar ook natuurlijke celvernieuwing en veroudering van de huid hebben stuk voor stuk invloed op de kleur, kwaliteit en duurzaamheid van tatoeages. Een gespecialiseerde verzorging is dus onmisbaar. Skinacademy biedt met de INK’D Tattoo Care lijn drie doelgerichte producten die ervoor zorgen dat tatoeages zo lang mogelijk mooi blijven.

Serum, moisturiser met SPF 15 en body oil.

Hoe groot of klein je tatoeage ook is, de Skinacademy Tattoo Care lijn houdt deze net zo mooi en kleurrijk als op de eerste dag dat je deze kreeg. De drie unieke formules, te weten een hydraterend serum, moisturiser met SPF 15 en een intensief voedende body oil, bevatten actieve ingrediënten die de huid voeden, hydrateren en conditioneren en die helpen voorkomen dat de kleuren van tatoeages vervagen. De producten zijn geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

Met natuurlijke kokosolie, sheaboter en vitamine E

De samenstelling van de Skinacademy Tattoo Care lijn bevat als belangrijkste ingrediënten natuurlijke kokosolie(m.u.v het INK’D Hydrating Serum), shea boter en vitamine E. De olie van de kokosnoot heeft een intensief voedende en conditionerende werking en heeft van nature antibacteriële eigenschappen. Sheaboter hydrateert de huid tot in de diepte, houdt de huid soepel en kalmeert bij irritaties. Vitamine E beschermt de huid tegen schadelijke externe invloeden en gaat een vroegtijdige huidveroudering tegen.

De Skinacademy INK’D lijn bestaat uit de drie volgende producten:

Skinacademy INK’D Hydrating Serum

Het parabeenvrije Hydrating serum van de Skinacademy Tattoo Care lijn bevat Sacha Inchi olie. Deze natuurlijke olie is afkomstig uit de zaden van de Zuid-Amerikaanse Sacha Inchi struik, heeft van alle plantenoliën het hoogste gehalte aan omega-3 vetzuren. Deze bijzondere olie is daardoor ideaal voor het verzorgen en het kleurbehoud van tatoeages. De formule bevat naast sheaboter en vitamine E, tevens voedende en verzorgende ingrediënten zoals glycerine, lecithine, bisabolol, vitamine C en zeewier extract. Het serum verzorgt, voedt en beschermt de huid met tatoeages en houdt de tatoeages langdurig intens qua kleur.

Skinacademy INK’D Protecting Daily Moisturiser SPF 15

Skinacademy INK’D Protecting Daily Moisturiser SPF 15 biedt een dagelijkse bescherming tegen UVA en UVB straling dankzij een zonnefactor 15. Deze rijke parabeenvrije crème bevat intensief verzorgende werkstoffen zoals sheaboter, kokosolie, Vitamine E , Sacha Inchi olie, panthenol, bisabolol en allantoïne. De combinatie van Tulsi extract (Heilige basilicum), groene algen en Mariadistel extract conditioneert en beschermt de huid met tatoeages en intensiveert de kleur ervan.

– Skinacademy INK’D Nourishing body oil

De parabeenvrije nourishing body oil van Skinacademy INK’D zorgt voor een dagelijkse rijke hydratatie en dito voeding van de tatoeages. Deze intensief verzorgende en beschermende bodyolie speciaal voor de huid met tatoeages bevat een rijke mix aan natuurlijke oliën van zonnebloem, kokos en Sacha Inchi in combinatie met de vitamines C & E. Het toegevoegde bloemenextract van de champagneblad plant(Spilanthes Acmella Flower) versterkt het natuurlijke collageennetwerk in de huid en zorgt er op die manier mede voor dat de huid met tatoeages langdurig mooi en jeugdig blijft.

Mijn ervaring met deze producten

Allereerst zien de verpakkingen er super leuk uit + ze zitten alle 3 in een handige verpakking: De body olie en het serum zitten in een spuitflacon en de protecting daily moisturiser in een tube. Erg fijn aangezien het veel hygiënischer is dan in een pot en je kunt gedoseerd werken!

Alle 3 de producten van Skinacademy ruiken ook nog eens lekker! Dit vind ik zeker een pluspunt! Mijn tattoo heb ik de afgelopen weken mooi verzorgd met deze 3 nieuwe producten en de kleur is veel intenser geworden, mijn huid onder en rondom de tattoo is zacht en gehydrateerd. De olie is super fijn na het douchen en het hydrating serum gebruik ik 2-3 keer per week om mijn tattoo te hydrateren. De protecting daily moisturiser gebruik ik elke dag! Ik vind het ontzettend fijne producten en kan iedereen met tatoeages deze producten aanraden!

Verkoopprijzen:

– Skinacademy INK’D Hydrating Serum – €9,99 voor 50ml

– Skinacademy INK’D Protecting Daily Moisturiser SPF 15 €9,99 voor 100ml

– Skinacademy INK’D Nourishing Body Oil €9,99 voor 75 ml

Deze producten zijn exclusief verkrijgbaar bij Etos!

*Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb ter review.

1 reactie
Geplaatst in: Uncategorized
1 reactie
    Herma

    31.07.2019


    Echt geweldige producten!! Zag je tattoo opknappen na gebruik!!Laat een reactie achter