Review| Ladybag - altijd een toilet bij de hand! - Joyce Elise
16.05.2019

Iedereen maakt het wel eens mee. Hoge nood onderweg en nergens een toilet te vinden. Met name voor vrouwen veroorzaakt dit ongemakkelijke situaties. De nieuwe Roadbag en Ladybag bieden een compacte, makkelijke en hygiënische oplossing in de vorm van een noodtoilet in zakformaat.

HOGE NOOD ONDERWEG IS VERLEDEN TIJD DANKZIJ NIEUW NOODTOILET IN ZAKFORMAAT!

Altijd een toilet bij de hand

De Roadbag (voor mannen) en Ladybag (voor vrouwen) bieden uitkomst in allerlei herkenbare situaties. Denk aan een groot evenement met te weinig (schone) toiletten, in de file, tijdens wandel- en fietstochten, tijdens het kamperen, op een buitenlandse parkeerplaats en overal waar je niet de gewenste sanitaire voorzieningen vindt.

De Roadbag en Ladybag zijn zakjes, gevuld met absorberend materiaal dat urine omzet in een vaste gel. Dankzij de slimme vormgeving zijn ze comfortabel en eenvoudig in het gebruik en heb je altijd en overal een schoon toilet tot je beschikking.

De zakjes waar de Roadbag of Ladybag in zitten zijn klein en passen in iedere tas! Er zitten 3 stuks in een doosje.

Daarnaast zijn ze ideaal voor mensen die moeilijk ter been zijn of waarvoor (tijdelijk) niet de juiste sanitaire faciliteiten bereikbaar zijn. De Roadbag en Ladybag passen in elke jas, tas en dashboardkastje. Zelf heb ik een chronische maag-darm aandoening dus deze zakjes zijn ideaal voor als er geen wc in de buurt is! Ze zijn ook erg handig voor als je moet overgeven en je geen zak of emmer mee hebt onderweg. Daar zijn deze zakjes ook zeer geschikt voor!

Super absorberend materiaal

“Het geheim van de Roadbag en Ladybag is het super absorberende materiaal”, legt Ton van de Ven, de importeur van de meeneem-noodtoiletten uit. “De urine komt via de opening in het noodtoilet terecht. Daar komt het direct in aanraking met speciale, absorberende kunststofkorrels. Zo ontstaat er een vaste gel, waaruit geen druppel meer kan ontsnappen. Daarnaast voorkomt de gel onaangename geurtjes.”

– Elk zakje kan tot 700 milliliter vloeistof verwerken en is eenvoudig af te sluiten met een kleefbandje. Daarna kan het zo in de afvalbak. Ideaal!

– De absorberende inhoud (officiële benaming: Polymeerkristallen) neemt het 30-voudige van zijn eigen gewicht op aan urine, en laat deze niet meer los. Er ontstaat een vaste gel die niet lekt en geen geurtjes laat ontsnappen. Een speciaal afdekvlies zorgt ervoor dat er geen huidcontact kan ontstaan met de kristallen of de gel. Hygiënischer gaat het niet.

– Ladybag kan tot wel 1000 ml urine opnemen. De capaciteit ligt daarmee ruim boven het gemiddelde van 300-500 ml. Met recht kan men dus zeggen dat Ladybag elke uitdaging aankan en daarmee het ideale dames meeneemtoilet is.

– Na het urineren Ladybag in het bijgevoegde afvalzakje doen en bij het vuilnis plaatsen….klaar! De absorberende inhoud is niet giftig en belast het milieu niet.

– Gebruik Ladybag NIET tijdens het rijden. Gebruik door kinderen alleen onder toezicht van een volwassene. Omhulling en inhoud zijn niet voor consumptie. Indien vochtvrij opgeborgen heeft de Ladybag een bijna onbegrensde houdbaarheid.

Hoe ging het?

Ik heb de Ladybag thuis boven de wc getest en het is er niet naast gelekt. Dankzij de ovale vorm sluit het perfect aan op je lichaam down under. Zorg wel dat je goed je broek naar beneden doet! Als je gehurkt op de grond zit gaat het ook super goed!

Het zakje met korrels wordt direct een gel als de plas in het zakje loopt en het zakje voelt warm aan maar er lekt niks doorheen. Je ruikt alleen de korrels maar geen urinegeur.

Er zit een plastic zakje bij waar je de Ladybag in kunt doen om hem weg te gooien! Spoel de Ladybag niet door i.v.m verstoppingen! Ook zit er een zakje bij met vochtig doekje wat naar citroen ruikt zodat je je handen af kunt doen voor een hygiënisch en schoon gevoel!

Verkoopinformatie:

De Roadbag en Ladybag zijn verkrijgbaar via www.slimopgelost.nl en diverse apotheken en worden geleverd in verschillende verpakkingen vanaf € 6,95. Bij elk zakje wordt een schoonmaakdoekje geleverd zodat je ook onderweg altijd hygiënisch kunt plassen

*Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb ter review.

2 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
2 reacties
  Herma

  16.05.2019


  Whoooowww… echt geweldig dit!!!


  Laura

  16.05.2019


  Dit is erg handig voor op festivals en dan met name ‘s nachts want het is meestal een eind lopen naar de dixi’sLaat een reactie achter