Review| Kong Classic - hondenspeelgoed - Joyce Elise
03.08.2020

Ik heb voor Bram en Kayla een Kong Classic aangeschaft. De Kong Classic is al meer dan 30 jaar een van de bekendste en populairste speeltjes voor honden! Door de speciale vorm van de Kong stuitert het hondenspeelgoed onberekenbaar en traint het zo zijn concentratie en coördinatie.
Speel- en jachtinstinct worden daardoor bevorderd.

Verveling en opvoeding

Bram heeft best veel aandacht nodig. Soms moet hij zichzelf bezig houden als we bijvoorbeeld niet thuis zijn. Dan is de Kong Classic ideaal!

Kauwen werkt voor een hond kalmerend en het voorkomt verveling, het kan zelfs lichte stress voorkomen. 

Zo kan hij bezig zijn zonder dat hij gaat blaffen of dat hij bijvoorbeeld aan schoenen, stoelpoten etc gaat knagen! Het is ook ideaal voor puppy’s om ze alleen te leren zijn in bijvoorbeeld de bench. Je kunt de Kong voor enorm veel dingen gebruiken! Sommige mensen gebruiken de Kong alleen maar om de maaltijd van hun hond in te doen zodat ze langer over hun maaltijd doen. Er zijn honden die enorm schrokken en dan is dit een geweldige oplossing! Als ze allebei klaar zijn maak ik ze schoon en leg ik ze weg zodat ze het niet als speelgoed zien.

Welke maat Kong moet ik kiezen voor mijn hond?

Zorg dat je een Kong koopt die bij de grootte van de bek van je hond past. Je hond moet het eten er namelijk uit kunnen kauwen, een te grote of te kleine kong kan dus heel frustrerend zijn.

De Kong Classic is van maat xs t/m maat xxl verkrijgbaar:

– XS: t/m 2kg

– S: t/m 9kg

– M: 7 t/m 16kg

– L: 13 t/m 30kg

– XL: 27t/m 41kg

– XXL: 38+kg

Er is nog een zwarte: de Kong Extreme, speciaal voor de honden met veel kaakkracht! Deze gaat minder snel stuk, maar is ook moeilijker te vervormen, wat nodig is om het eten eruit te krijgen. Deze Kong is dus echt alleen voor honden met hele sterke kaken, die de standaard Kong stuk bijten!

Ik heb een rode Kong Classic voor Bram gekocht en de roze Kong Puppy voor Kayla. De roze is eigenlijk voor puppies.

Ik heb deze gekozen omdat Kayla geen tanden en kiezen meer heeft en deze Kong speciaal voor puppies het zachtst is en mee veert. Dit is fijner voor haar zodat ze niet teveel kracht hoeft te zetten.

Je kunt de Kong helemaal vullen. Begin met wat brokjes, daarna als vulling wat Carnis vers vleesworst erin. (Deze zat in de Paasbox van Eko4petz). Daarna weer wat brokjes of lekkere snackjes en als je klaar bent duw je het met je vingers of een mes aan zodat het lekker vast zit. Het is alleen maar stimulerend als ze moeite moeten doen!

Let op: als jouw hond de Kong nog niet kent zorg dan dat je het niet te vol doet of te vast aan drukt zodat ze het er nog wel uit krijgen. Anders raken ze gefrustreerd en laten ze de Kong links liggen.

Hoe maak je de Kong schoon?

De Kong kan in de vaatwasmachine of je kan hem met de hand tijdens het afwassen. Het rubber is erg makkelijk schoon te maken. Ik laat hem altijd even staan zodat hij goed aan de binnenkant kan drogen.

Bram is dol op dit soort speeltjes. Hij weet dat er wat lekkers in zit! Ik geef soms zijn brokjes er in en dan weer een lekkere snack voor tussendoor. Hij is echt alleen maar geconcentreerd op de Kong zoals je ziet en soms valt hij ook bijna in slaap met de Kong in zijn poten.

Wat kun je allemaal in de Kong Classic stoppen?

– stukjes appel

– appelmoes

– bananen

– babyvoeding

– blauwe bessen

– broccoli

– bloemkool

– wortelen

– selderij

– kaas

– kwark

– komkommer

– eieren

– lijnzaad

– groene bonen

– honing

– boerenkool

– havermout

– pindakaas

– erwten

– ananas

pompoen (uit blik)

– gekookte rijst

– koolraap

– zalm

– tonijn

– spinazie

– biefstuk

– aardbeien

– sugar snaps

– zoete aardappelen

– yoghurt

– courgette

– speciaal hondenijs

– brokjes

– hondenkoekjes

Je kunt ook brokjes met yoghurt en fruit in de Kong doen en dan invriezen voor een lekkere zomer snack als het warm is! Dit vinden de meeste honden erg lekker! Op YouTube zijn een hoop Kong recepten te vinden. Er zit voor iedere hond wel een geschikt recept tussen.

Verkooppunten en prijzen:

De Kong Classic is bijna in elke (online) dierenwinkel verkrijgbaar(zelf heb ik ze bij www.hazelpets.nl gekocht).

Per maat hebben ze allemaal een andere prijs:

XS: €5,75

S: €7,25

M: €9,75

L: €11,50

XL: €16,50

XXL: €22,95

2 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
2 reacties
    Herma

    03.08.2020


    Echt super om je hond bezig te houden! Zo leuk om te zien hoe ze er van genieten! Echt een aanrader!    04.08.2020


    Wat een geweldige leuk site hebben jullie!! Dank je wel dat je ons noemt!! Wij hebben zelf ook de Kong voor onze twee labradors en spelen er altijd mee.Laat een reactie achter