Review| Freeman Manuka Honey/Tea Tree Oil Clay Mask - Joyce Elise
06.03.2019

Vandaag een review over dit heerlijke Freeman Manuka Honey/Tea Tree Oil Clay Mask. Ik ben dol op de gezichtsmaskers van Freeman. Heb er al een hoop geprobeerd omdat deze maskers meestal in de Beauté et vogue box zitten! Deze variant met Manuka Honey/Tea Tree Oil Clay kende ik nog niet. Normaal ben ik niet zo van de kleimaskers omdat deze je huid vaak uitdrogen. Maar omdat er Manuka honing in zit durfde ik het wel aan! Honing maakt je gezicht namelijk zacht.

Wat gelijk opvalt is de grote gele tube! Je herkent de Freeman maskers hier altijd aan! Met deze grote tube kun je lekker lang doen, het is ook nog een hygiënischer dan uit een pot en nemen minder ruimte in beslag!

Multifunctioneel

Het Freeman Manukahoning Gezichtsmasker is een multifunctioneel kleimasker dat tevens werkt als reiniger. Zelf gebruik ik het als masker omdat ik een fijne reiniger in mijn bezit hebt die mijn huid kalm houdt.

Manukahoning heeft krachtige helende eigenschappen die de huid voeden. Theeboomolie bevat antibacteriële eigenschappen die de poriën zuiveren en helpen bij een vette huid. Het masker is geschikt voor een vette of onzuivere huid.

Kwast of met de vingers?!

Ik breng het masker aan met een foundation kwast zodat je handen schoon blijven en je het masker veel secuurder aan kan brengen. Daarna laat ik het zo’n 15-20 minuten drogen. Als het opdroogt kun je soms het gevoel krijgen alsof je cement op je gezicht hebt wat aan het uit harden is. Met dit masker is dit niet het geval. Ja, het wordt hard, maar het brokkelt niet af en het wordt geen cementlaag! De tea tree is niet te ruiken. Dit kan soms best heftig ruiken en niet iedereen vindt deze geur prettig. De geur van het masker zelf vind ik niet overheersend. Het ruikt gewoon als een reinigend masker met een kleiachtige structuur.

Heerlijk masker!

Nadat ik het masker met lauwwarm water heb afgespoeld voelt mijn huid super zacht en schoon aan. Het nadeel van klei maskers is dat je ze moeilijk eraf krijgt. Maar ik ben zeker fan! Geen rode huid, vlekken, jeuk etc. Dus als je net als ik een gevoelige huid hebt raad ik je dit masker zeker aan!

Het Freeman Manuka Honey/Tea Tree Oil Clay masker kost €4,09 voor 175ml en is onder andere te koop bij Kruidvat.

*Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.

3 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
3 reacties
  Herma

  06.03.2019


  Lijkt me een heerlijk masker! De prijs is ook goed te doen!  06.03.2019


  Klinkt goed! Zelf gebruik ik dit merk niet. Maar wel fijn dat je de tea tree niet ruikt, dat vind ik echt een te scherpe geur brrr.  07.03.2019


  Klinkt inderdaad als een fijn masker! Ik dacht eigenlijk dat alle maskers van Freeman peel-off waren (daar hou ik niet zo van)…geen idee hoe ik daarbij kom dus ik ga hier zeker even naar kijken xLaat een reactie achter