Ik knipte mijn haar zelf met de unicorn cut + Curly curl update met Nivea haarproducten - Joyce Elise
07.06.2020

Het is al een jaar of misschien nog wel langer geleden dat ik naar de kapper ben geweest om mijn haar te laten knippen. Omdat ik niet naar de kapper wil vanwege het Coronavirus besloot ik het zelf te gaan knippen. Heb hier zo’n 2.5 maand over nagedacht en de eventuele gevolgen! Je weet natuurlijk niet of het goed gaat. Ben ook sinds september de curly curl methode aan het doen dus ik was eigenlijk liever weer naar een krullenkapper gegaan. Maar helaas is dit best prijzig en ik wilde eerst deze manier proberen! Benieuwd hoe het gegaan is en hoe je deze unicorn cut techniek toepast en hoe mijn haar er nu uit ziet met de nieuwe Nivea haarproducten? Lees dan snel verder!

Hoe ga je te werk met de Unicorn cut ?

Ik verdeel het in 5 stappen:

Stap1: zorg dat heel je haar klitvrij en geborsteld is. Ik heb het van tevoren gewassen en conditioner erin gedaan. Dit hoeft natuurlijk niet. Maar ik raad het wel aan om je haar nat te knippen. Als je het liever droogt knipt is dit aan jou!

Stap 2: kam al je haar voorover en maak het vast met een elastiek. Zorg ervoor dat je geen bobbels hebt of plukjes die uitsteken en dat het haar helemaal plat is!

Stap 3: kam nogmaals heel je staart zodat alles smooth is

Stap 4: pak een elastiek en doe het om het stuk wat je eraf wil knippen

Stap 5: knip er boven of eronder, net waar je voorkeur naar uit gaat

Stap 6: knip de puntjes zodat je geen botte puntjes krijgt. Ik heb een kappersschaar gebruikt die ik nog van mijn kappersopleiding had. Sommige knippen het met een doodgewone huishoud schaar, dit raad ik zelf niet aan!

Mijn haar zit perfect, de krul valt weer mooi, het volume is terug en mijn klitten zijn weg! Yayy! Niet verwacht dat dit zo goed zou bevallen.

Nivea haarproducten en ook gelijk de 3 stappen in de goede volgorde:

Nr 1: Curl Defining Creme

Nr 2: Curl Plumping Mousse

Nr 6: Texture Sculpting Gel

Hoe mijn haar eerst eruit zag: totaal geen krullen meer en veel pluis!

Stap 1:

De Curl Defining Creme gebruik ik als eerste en wrijf het door mijn handen. Ik breng het aan en kneed het in mijn haar. Daarna scrunch ik het door heel mijn haar en borstel ik mijn haar door met de borstel van The Knot Dr.

Stap 2: Verdeel je haar in 2 delen en breng de Curl Plumping mousse aan door heel je haar. Scrunch het haar opnieuw.

Stap 3: Doe wat gel ter grootte van een 2 euro munt op je hand en wrijf het tussen je handen. Zorg dat je haar opnieuw in 2 delen verdeeld is. Scrunch de gel in je haar.

Stap 4: Pak een föhn en gebruik de koude of lauwe stand. Zorg dat je een katoenen T-shirt of microvezel handdoek binnen handbereik hebt en scrunch de cast uit je haar.

Yayy, als het goed is heb je mooie krullen!:-)

De producten die ik gebruikt heb voor mijn krullen:

Ben er super blij met het resultaat! Heb zoveel producten gebruikt afgelopen jaar en niks leek te werken voor mijn krullen. Ik dacht laat ik eens voor ‘budgetgaan voor ik weer een heleboel geld uitgeef aan producten waar ik niks aan heb! De Nivea producten heb ik bij Kruidvat gekocht en ze zijn momenteel 1+1 gratis!

*Als je net als ik zelf wil aan de slag wil gaan, is dit op eigen risico! Ik ben niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen of mislukte kapsels.

3 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
3 reacties
  Herma

  08.06.2020


  Oehhhh ik dacht : dat gaat niet goedkomen🙈🙈🙈
  Maar dat viel dus reuze mee! T kwam wel goed😁😁
  Wat een verschil na de nivea producten zeg! Je krullen vallen veel mooier!!


  Silvana

  09.06.2020


  Hi thx voor de tip. Maar dan heb je geen waterval model (in een punt aflopend op je rug), maar een rechte cut?


  Joyce Elise

  09.06.2020


  Dit is alleen om je puntjes te knippen😊 Mocht je laagjes willen dan werk je naar achteren: je begint net als deze techniek maar dan elke x een staartje naar achter pakken. Dan krijg je wel dit effect. Op YouTube kun je er diverse filmpjes over vinden!😊 Succes! 👍🏻Laat een reactie achter