Ik ben begonnen met de CG (curly girl) methode! - Joyce Elise
08.09.2019

Al jaren irriteer ik me aan mijn haar. Wanneer mijn haar los hangt is het net een dood vogelnestje. Ik zie super mooie kapsels voorbij komen met prachtige krullen dus het kan toch wel mooie natuurlijk vallende krullen! Ben me er in gaan verdiepen en na de eerste keer mocht het resultaat er al zijn! Mijn krullen zijn niet meer zo kroezig, het valt veel beter en ik heb geleerd om andere en meer verschillende producten te gebruiken!

Al een poos lees ik mee op de Facebookgroep waar je een hoop tips en tricks krijgt over de Curly Girl methode. Heb diverse filmpjes bekeken en ben zelf aan de slag gegaan! Het is nog even zoeken en testen wat precies voor mijn haar werkt. Ik ben erachter gekomen dat haarproducten met kokos juist mijn haar mega droog maakt. Zo moet je ook ontdekken welke producten en ingrediënten niet voor jou werken. Soms heeft mijn haar proteïnen nodig en soms niet. Ook ben ik naar de krullenkapper geweest in Kloetinge bij Luux. Er is weer een stukje af en ze hebben het met een speciale krullen kniptechniek geknipt!

Speciale kniptechniek:
In tegenstelling tot de algemene kniptechniek waarbij een bundel haar recht afgeknipt of ingeknipt wordt, wordt bij deze kniptechniek een curve geknipt in een bundeltje haar dat van nature al bij elkaar hoort. Door de speciale ronde kniptechniek valt het mooi met de krul/slagrichting mee. Het haar wordt minder zwaar, voller bij de hoofdhuid en punten zullen krullen in plaats van pluizen.

De 10 stappen van de Curly Girl Methode:

1. Begrip van de Curly Girl methode

Deze methode is bedacht door Lorraine Massey (en haar krullen zien er super uit!) en komt neer op:

 • Geen shampoo
 • Geen hitte (haarföhn of stijltang)
 • Vermijd het gebruik van borstels
 • Geen sulfaten, uitdrogende alcohol en siliconen
 • Geen handdoek
 • Het leren kennen van je eigen krullen
 • Gemotiveerd blijven

Curlies gebruiken soms ook maar onderdelen van de methode, omdat dat voor hen werkt.

2. Voordat je begint was je nog 1x met een sulfate shampoo

Dat doe je om de silconen-ingrediënten die in diverse haarproducten zit te verwijderen. Deze ingrediënten zijn niet oplosbaar in water.

3. Knip je haar (kapper of zelf) om dode/gespleten haarpunten te verwijderen

4. Stop met het gebruik van een borstel

5. Stop met het gebruik van shampoo én het gebruik van producten die siliconen bevatten

De siliconen ingrediënten herken je aan ingrediënten die eindigen op -cone.

Veel curlies gebruiken nog wel shampoo, maar dan in een mindere mate en een shampoo die vrij van sulfaten en siliconen is. Voornamelijk voor curlies met krul type 2 doen dit, omdat hun haar toch best snel vettig kan worden. Het gaat er wel om dat je je eigen routine vindt die het beste bij jouw krullen passen.

6. Geef je haar de tijd om te wennen.

Dit kan tussen de 2-4 weken duren en je haren gaan er in het begin zelfs slechter uitzien.

7. Was je hoofdhuid eens per week met conditioner

8. Verwijder klitten met conditioner en je vingers (geen kam)
Was de conditioner uit je haar met koud water

9. Vervolgens gebruik je je haarproducten in nat haar

10. Laat je haren natuurlijk drogen

Het resultaat mag er zijn!

Ik ben erg blij met het resultaat! Mijn moeder zag het direct dat mijn krullen meer aanwezig zijn en dat mijn haar beter valt. Ik ga zeker door met deze methode en laat binnenkort in een volgende update weten hoe het gaat!

1 reactie
Geplaatst in: Uncategorized
1 reactie
  Herma

  08.09.2019


  Je haar valt nu heel anders!! Zal nog beter zijn als je de juiste verzorgingsproducten gevonden hebt!!Laat een reactie achter