I&I Pet Supplies Koffieboom Kauw Wortel - Joyce Elise
19.05.2020

I&I Pet Supplies Koffieboom Kauw Wortel

Van nature heeft een hond kauwbehoefte. Vanaf dat ze klein zijn, hebben pups al de drang om ergens op te kauwen. In de natuur kauwen wolfachtige diersoorten ook graag op botten. Hierdoor wordt het gebit gereinigd, de spijsvertering geoptimaliseerd en geeft het kauwen een tevreden gevoel, omdat de hersenen endorfine vrijgeven. Endorfine noemen ze ook wel het gelukshormoon. Over het algemeen kauwen honden die in huis leven te weinig, ondanks dat ze deze behoefte wel hebben. De Koffieboom Kauw Wortel is een 100% natuurlijke en duurzame wortel die voldoet aan de natuurlijke kauwbehoefte van honden!

De koffieboom van I&I Pet Supplies is afkomstig van koffieboeren uit Vietnam. Deze wortels leveren een positieve bijdrage aan het milieu, omdat ze niet verbrand worden, maar verwerkt worden tot kauw wortels voor honden.

Eigenschappen:

Ondersteunt de natuurlijke reiniging van het gebit en optimaliseert de spijsvertering.

Het kauwen geeft een rustgevend en tevreden gevoel, omdat er in de hersenen endorfine (gelukshormoon) vrijkomt.

De koffieboom is

 • Duurzaam
 • 100% natuurlijk
 • Vega snack
 • Cafeïnevrij
 • Zonder toevoegingen
 • Hardere kauwsnack 
 • Hypoallergeen

De koffieboom is afkomstig van koffieboeren uit Vietnam.

Geschikt voor:

Honden vanaf 12 weken oud. Het wordt niet aangeraden om jonge pups met de kauw wortel te laten spelen.

Gebruik:

Tijdens het kauwen komen fijne houtvezels vrij door het speeksel van de hond. Deze zijn onschadelijk en kunnen zonder problemen worden verteerd. Bovendien wordt de hond gemotiveerd door een gevoel van prestatie.

Hout is een natuurproduct en kan gaan werken door temperatuurverschillen. Leg het hout daarom nooit in de buurt van de verwarming. Kleine scheurtjes in het hout kunnen voorkomen en doen de hond geen kwaad.

Let op: Het is belangrijk dat de kauw wortel wordt afgestemd op de bijtkracht van de hond. Honden die een sterke bijtkracht hebben kunnen de koffieboom kapot bijten. Het is daarom belangrijk dat je altijd toezicht houdt als je hond met dit kauwspeeltje speelt.

De koffiehout kauwwortel is een harde kauwwortel, maar van zacht hout. Dit soort hout kan niet splinteren. Wanneer een hond op de uiteindes blijft kauwen, komen er stukjes en vezels vanaf, op die manier wordt de wortel namelijk geleidelijk aan kleiner. De wortel is niet onverwoestbaar (want als honden willen, kan álles kapot!). Daarom geef ik hem alleen onder toezicht en als mijn honden klaar zijn met kauwen leg ik hem weg, zodat ze er allebei niet bij kunnen. Je weet maar nooit, ik ga geen risico lopen dat ze straks erin stikken!

De Koffieboom kauwwortel is er in verschillende maten:

 • XS: geschikt voor honden tot 5 kg
 • S: geschikt voor honden tussen de 5 en 10 kg
 • M: geschikt voor honden tussen de 11 en 25 kg
 • L: geschikt voor honden tussen de 26 tot 40 kg

Wij hebben maat xs genomen. Ik had een klein stukje hout verwacht maar het is een flinke stok! Zo kunnen ze er wel lang mee doen en ze zijn uren zoet! Toen ik mijn bestelling uitpakte trok Bram de Koffieboom kauwwortel direct uit de doos, terwijl hij niet eens wist wat het was! Ik denk dat de geur en smaak hem goed bevalt aangezien hij er direct op aanviel!

Hij heeft er veel kauwplezier van en ik kan het iedereen met een hond aanraden. Zelfs mijn andere hondje Kayla die helemaal geen tanden en kiezen meer heeft pakt er naar!

De prijzen variëren per maat. Je kunt ze o.a bij Eko4petz kopen.

1 reactie
Geplaatst in: Uncategorized
1 reactie
  Herma

  19.05.2020


  Super zeg! Bram en Kayla zijn er echt heel blij mee! Een lekkere stok zonder dat je bang hoeft gezien dat ze giftige dingen binnen krijgen!!Laat een reactie achter