Hondenweetjes! - Joyce Elise
10.04.2020

Vandaag heb ik een paar hondenweetjes voor de hondenliefhebbers onder ons! Altijd leuk om te weten en misschien leer je er zelfs nog iets van. Mocht je zelf ook nog wat leuke hondenweetjes weten, laat dan een reactie achter!:-)

Wist je dat

– Honden kunnen wel degelijk kleuren zien, de 2 verschillende kegeltjes in de ogen van de hond reageren alleen op groen en (licht)blauw

– Wist je dat honden bijna nooit gaatjes hebben? Dit komt omdat er in de bek geen vertering plaats vindt zoals bij mensen.

– Veel probleemgedrag wordt veroorzaakt door opgekropte energie en verveling?

– Volgens onderzoek kan een hond wel zo’n 1022 woorden leren. Dat zijn er ongeveer evenveel dan een 3 jarig kind kan leren!

– De neus van je trouwe viervoeter heeft ongeveer 220 miljoen geurcellen. Ter vergelijking: die van jou heeft er maar 10 miljoen!

– Honden draaien in cirkels voordat ze gaan liggen, omdat deze instinctieve actie in het wild helpt om van lang gras een bedje te maken.

– Het schouderblad van een hond zit los van het skelet, zodat honden flexibeler zijn tijdens het rennen.

– De neusafdruk van een hond is net zo uniek als een menselijke vingerafdruk en kan worden gebruikt om een hond nauwkeurig te identificeren.

– Onderzoek heeft aangetoond dat het aaien van honden/huisdieren de bloeddruk verlaagt bij mensen.

– Honden met scherpere gezichtstrekken leven doorgaans langer, terwijl honden met zeer platte gezichten, zoals bulldogs, vaak korter leven.

Honden lachen, het klinkt misschien raar maar diergedragsdeskundigen hebben aangetoond dat het echt zo is. Voor het menselijke oor klinkt dit als gewoon gehijg.

Het gezichtsveld van je hond ligt tussen 180 en 270 graden, naargelang van de vorm van zijn gezicht en de lengte van zijn neus. Hun gezichtsvermogen verschilt per ras, maar dankzij hun vermogen om de omvang van dingen en kleine en snelle bewegingen te detecteren, en te zien bij een lage lichtsterkte, zijn het succesvolle jagers.

Een hond geniet het meeste van zijn eten als het lekker ruikt en smaakt! Hoewel zijn neus 20 keer gevoeliger is dan die van jou, is ook smaak belangrijk voor je hond.

– Je hond hoort vijf keer beter dan jij. Om dit in cijfers uit te drukken; honden horen 50.000 tot 65.000 cycli per seconde en mensen maar 20.000. Nieuwsgierig naar waarom hij opspringt lang voordat jij iemand in de richting van de deur hoort stappen? Dat is de reden!

2 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
2 reacties
  Herma

  10.04.2020


  Whoooowwww… weer iets geleerd!!!


  Lex Weller

  11.04.2020


  Joyce Ik wens jou en jouw mam, hele goede en gezonde Paasdagen 2020. Geniet van het zonnetje jullie fantastische hond. Blijf a.u.b. gezond en blijf alert voorzichtig.

  LexLaat een reactie achter