Gebreide kriebeltruien of vesten? Dit kun je er tegen doen! - Joyce Elise
28.11.2019

Gebreide truien en vesten zijn enorm hot op moment, maar niets is irritanter dan een kriebeltrui of vest! Wat niet iedereen weet is dat je dit makkelijk kunt verhelpen! Vandaag geef ik tips hoe je van kriebelende gebreide truien en vesten af komt!

Leg je trui of vest in de vriezer.

1. Mix wat koud water met een paar eetlepels witte azijn in een teil. Haal de trui binnenstebuiten en dompel hem volledig onder in het badje totdat de trui doorweekt is, laat hem 15 minuten zo liggen. Spoel nog een keer na als je de azijnlucht te heftig ruikt en knijp daarna voorzichtig het water eruit.

2. Wanneer de trui nog steeds vochtig is leg je hem op een handdoek en breng je conditioner(voor je haar) aan over de gehele trui. Eerst de voorkant dan de achterkant. Masseer dit voorzichtig in de vezels om een klein waxlaagje aan te brengen. Voorkom wel dat je de trui uitrekt terwijl je dit doet.

3. Laat de conditioner 30 minuten inwerken en spoel de trui daarna uit met koud water door voorzichtig te knijpen en niet te wringen. 

4. Leg de trui plat op een schone handdoek of bovenop een droogrek om te drogen. 

5. Wanneer de trui helemaal droog is vouw je hem op en stop je hem in een plastic zak, het liefste een met een zip-sluiting.

6. Leg de zak een nachtje in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat korte haartjes in de trui niet meer zo stekelig zijn.

7. Laat de trui de volgende dag rustig volledig ontdooien in zijn ‘opgevouwen houding’. Breng je de trui te snel in beweging dan bestaat er kans dat je de vezels breekt.

Voilà , nu kan het niet meer zo zijn dat de trui nog steeds kriebelt. Wel? Dan zou er ook sprake kunnen zijn van een (lichte) allergie voor wol, alpaca of kasjmier. Dit komt niet vaak voor en daar kan helaas geen azijnbad of vriezer tegenop. Ga in dat geval op zoek naar een trui gemaakt van acryl of nog beter: gewoon katoen!

Heb jij nog een tip tegen kriebeltruien en/of vesten?! Laat het hieronder achter in de comments!

3 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
3 reacties
  Lien van Duin

  28.11.2019


  Oh wat ideaal, dat ga ik proberen 😊


  herma

  28.11.2019


  Super!  02.12.2019


  Altijd handig, thanks voor de tips 🙂
  Fijne dag nog verderLaat een reactie achter