Frenkiez reflective no pull tuig - hoe werkt het? + 2 nieuwe printjes in de collectie! - Joyce Elise
25.06.2020

De Frenkiez reflective no pull tuigen zijn super populair en niet alleen hier in Nederland! Ze worden zelfs over heel de wereld gekocht! Vaste klanten die steeds terug komen voor een andere kleur of een reserve tuig. Super leuk om te zien hoe blij ze ermee zijn! Ik help weleens mee als ze het erg druk heeft en dan zie je hoe alles te werk gaat. Big business zo’n online hondenboetiek runnen! Er komt een hoop bij kijken en dat hebben veel mensen niet door. Jacqueline, eigenaresse van Ceesencoosshop en CEO van Frenkiez heeft weer 2 prachtige nieuwe printjes ontworpen! Ze is altijd op zoek naar nieuwe designs en het beste voor jouw hond! Ik was enorm enthousiast toen de nieuwe Frenkiez tuigjes binnen kwamen en ze de tuigjes aan mij liet zien. Ze zien er prachtig uit.

In dit artikel leg ik uit hoe je dit reflective no pull tuig draagt en hoe het tuig werkt!

Anti-trek tuig: Dit zijn tuigen die zodanig ontworpen zijn dat als de hond trekt, dit automatisch wordt tegengehouden. Ze hebben een ring om de riem aan de voorkant in het midden van de borst vast te haken en soms een andere op de achterkant. Dit model kan het leerproces van de hond vergemakkelijken. Het is tevens gemaakt van nylon strips.

Helpt ieder soort hondentuig tegen trekken?

Met ieder soort hondentuig heb je meer controle over de richting van je huisdier. Maar niet alle modellen zijn ontworpen tegen het harde trekken. De meeste tuigjes zijn alleen ontworpen om een wandeling te maken. Het is daarom belangrijk om goed te kijken voordat je een nieuw tuig koopt of het aangeeft dat schokken door harde rukken worden vermeden.

Als je hond erg groot of sterk is, of nog steeds moet leren om je bevelen op te volgen, raden we je aan om een anti-trek hondentuigje te kopen. Deze zijn speciaal ontworpen om, in het geval dat je huisdier teveel trekt, het voorste deel van het tuig een beetje te sluiten en zo de vrijheid van de hondenpootjes te verminderen. Deze modellen dragen de riem op het borstgedeelte van het dier.

Hoe gebruik je een anti-trektuig voor honden?

Honden, en dan met name grote honden, kunnen ons tijdens de wandelingen gemakkelijk mee slepen. Er bestaan gelukkig hondentuigen die speciaal zijn gemaakt om je huisdier te leren jouw tempo en snelheid te respecteren. Het educatieve tuig is een product dat speciaal is ontworpen om de hond te leren zijn bewegingen te beheersen.

Het tuig past op het lichaam van de hond en heeft meestal verschillende handvatten om het beestje te controleren. Jij bent degene die de richting van het dier bepaalt. De tuigen hebben meestal een ring op de borst en een ring op de rug, zodat je kunt te kiezen welke bevestigingsmethode het beste bij jou en je huisdier past.

Hoe zal mijn hond reageren op de hondentuig?

Honden zijn intelligente dieren. Ze leren gemakkelijk. Vergeet echter niet dat wij degenen zijn die ze moeten opvoeden, zodat ze begrijpen wat we van hen verlangen. Wanneer de hond voor de eerste keren uit wordt gelaten zal de straat veel prikkels bevatten, die niet altijd prettig zullen zijn voor het dier. Als je merkt dat je puppy zich nog niet comfortabel voelt op straat, raden we je aan hem meerdere keren per dag voor een kortere tijd uit te laten.

Verder wordt het aanbevolen om de hond niet teveel tot zaken te dwingen tijdens zijn eerste wandelingen of hem een te lange tijd bloot te stellen aan de straat als hij zich niet comfortabel voelt. Laat hem rondsnuffelen en zijn ritme ontdekken om vertrouwd te raken met de omgeving. Forceer hem niet om contact te maken met andere honden of mensen. Hij zal dit echt alleen doen als hij dat zelf wil en zich op zijn gemak voelt.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Een hondentuig is niet alleen handig om je wandelingen met je hond comfortabeler te maken, maar is in veel gevallen ook verplicht.

Formaat

Een hondentuig moet zorgvuldig worden opgemeten om ervoor te zorgen dat de halsopening groot genoeg is om over de kop van de hond te passen en op het onderste deel van het lichaam aan te sluiten. Als het te los zit, kan het dier ontsnappen en kan het harnas tijdens het lopen tegen zijn lichaam gaan wrijven. Een te grote hondentuig maakt het moeilijk om het dier te besturen.

Als het hondentuig te krap is, voelt ons huisdier zich overweldigd en kan het zelfs moeite hebben met ademhalen. Bijna alle tuigen op de markt zijn verkrijgbaar in een breed scala van verschillende maten. Daarnaast zijn de meeste modellen verstelbaar en is het mogelijk om het breder of smaller te maken, afhankelijk van elk dier.

Frenkiez reflective no pull harnas – comfortabel voor je hond! 

Kayla heeft meerdere tuigen van Frenkiez waaronder 2 reflective tuigen en ze vindt ze ontzettend fijn zitten zoals je ziet! Sommige tuigjes probeert ze uit te krijgen of ze gaat zitten krabben met haar achterpoten. Wanneer ze dit doet zit het niet comfortabel voor haar. Maar ze zou zelfs nog met de Frenkiez tuigen aan naar bed gaan haha! Ze kan er niet uit ontsnappen en het draagcomfort is super!

Dit reflecterende hondentuig heeft een dubbele elastische constructie op de buikriemen, geeft rekbaarheid voor meer comfort en helpt trekken te voorkomen, spanning te verminderen en het risico dat de hond klachten krijgt bij de keel.

Verstelbaar + 2 ringen voor de looplijn

Dit verstelbare tuig heeft 2 handige gespen op de buikriemen en 1 vergrendelbare clip in de nek voor gemakkelijk aan en uit doen, zonder dat je over het hoofd van de hond moet doen. Het no pull hondentuig heeft 2 stevige metalen ringen waar je de looplijn aan kan bevestigen.

Op de bovenkant van het tuig zit een stevige metalen ring en aan de voorkant van het tuig zit ook een ring, welke te gebruiken is voor honden die hard aan de lijn trekken.

Het hondentuig is zacht ademend met mesh stof, de trekdruk wordt gelijkmatig over het lichaam verdeeld om verstikking te voorkomen. Dit stevige hondentuig is perfect voor dagelijks wandelen, hardlopen, trainen, jagen, buitenavonturen en nog veel meer!

Gevoerde en comfortabele handgreep boven op het tuig, zachte voering zorgt voor een handvat dat goed voelt in de hand voor extra controle om uw hond te begeleiden. Het werkt ook als autogordellus. Reflecterend stiksel met groot oppervlak voor gebruik ‘s nachts voor extra zichtbaarheid. Lichtgewicht en duurzaam, ontworpen met minimale massa voor maximale vingergevoeligheid. 3 manieren verstelbare bandjes, het tuig is volledig te verstellen en aan te passen met ruimte voor groei!

Nieuw logo + kaartje

Jacqueline heeft het super aangepakt met een kaartje aan de nieuwe tuigen. Op het mooie roze kaartje staat het prachtige logo van Frenkie als pup. Eigenlijk is het zonde om het kaartje eraf te knippen haha!

Meet Frenkie!

Dit is Frenkie, Jacqueline haar grijze Kees waar het merk Frenkiez naar is vernoemd. Zijn logo staat op alle tuigen. Het is een schat van een hond en zoals je ziet poseert hij graag met zijn nieuwe zebra tuig+lijn!:-)

Nieuwe kleuren: Zebra & blue stars.

De Frenkiez zebra lijn, super leuk als setje met het reflective harnas!

Ook beschikbaar in deze kleuren/printjes:

Red, pink, black, grey, purple, blue, printing pink, printing blue, green, orange, camouflage , dark leopard, light leopard, zebra en blue stars.

Je koopt de Frenkiez reflective no pull tuigen hier: https://www.ceesencoosshop.nl/merken-brands/frenkiez/

1 reactie
Geplaatst in: Uncategorized
1 reactie
    Herma

    25.06.2020


    Wat een geweldig fijne tuigen zijn dit! Merk het ook aan Bram en Kayla dat ze ze graag aan hebben! Als ze een tuig niet fijn vinden dan krijg je het met geen mogelijkheid bij hun aan!
    Zoveel leuke printjes… je zou ze bijna allemaal kopen😁😁Laat een reactie achter