Frenkiez: ideale tuigjes voor de keeshond! - Joyce Elise
29.06.2019

Keeshonden passen niet in alle tuigjes. Frenkiez heeft de perfecte tuigjes voor keeshonden. Bekende keeshonden staan ook wel bekend als de dwergkees, ook wel Pomeranian genoemd. Het is een super gewild ras op moment. Denk dat iedereen wel iemand kent met een dwergkees. Een goed passend tuigje is veel fijner voor je hond! Ze ontsnappen minder snel als het tuigje de perfecte maat heeft. De Frenkiez tuigjes passen natuurlijk ook bij andere hondenrassen zoals een mopshondje, labradoodle, Jack Russel, Stafford, (mini) bullterriër, herdershonden, shelties etc!

De tuigjes zijn verkrijgbaar in de maten: extra small tot en met extra large! Ik vind het tuigje en de lijn erg fijn. Ze zijn niet alleen sterk en van goede kwaliteit, maar ook de pasvorm is super!

Frenkiez

De naam Frenkiez is afgeleid van de naam Frenkie, de hond van Jacqueline (de eigenaresse van Cees en Coos). Ze hebben verschillende tuigjes/harnassen, strikjes, bandana’s en natuurlijk een lijn om het tuigje/harnas aan vast te klikken. En wie weet in de toekomst nog veel meer!;-)

Een tuigje is veel beter dan een gewone halsband. Een halsband zit strak rond de hals/nek van je hond en wanneer hij trekt en/of springt worden deze ‘klappen’ opgevangen door de hals/nek van je hond. Je kunt denk ik wel snappen dat dit niet goed is! Vooral als het nog een puppy is. Aangezien de hals/nek erg kwetsbaar is als puppy zijnde.

Een tuigje verdeelt het getrek of speelse gedrag van je hond of puppy over een veel groter oppervlak dan enkel de hals/nek. Hiermee wordt de trekkracht verdeeld, wat vaak als prettiger wordt ervaren door de hond.

Voordelen van een Frenkiez harnas:

– aan 2 kanten te dragen

– extra zacht ontwerp, met een dubbele laag stof voor extra draagcomfort

– gemaakt van lichtgewicht ultra gewatteerde air mesh stof

– volledig verstelbare buikband

– op de rug een D-ring waar de looplijn aan bevestigd kan worden

– Frenkiez rubberen logo op de borst!

Er zijn diverse prints verkrijgbaar. Dit is het Maki Flower tuigje.

Dieclijne met het Coffee Sprinkles tuigje.

Piru met het Coffee Sprinkles tuigje.

Frenkie in het reversible BarkBerry red tuigje.

Deze 2 prachtige mopshondjes allebei in een Frenkiez tuigje. De roze is het Frenkiez reflective no pull dog harness printing pink en het rechtse tuigje is het Frenkiez reflective no pull dog harness printing blue.

Dieclijne in het Frenkiez reversible harness BarkBerry Beige tuigje.

Frenkiez bandana’s

Frenkie & Dieclijne met de Coffee Sprinkles bandana’s.

Fashionable en koel!

Frenkiez heeft ook super leuke (cooling) bandana‘s in zijn collectie! Ze staan elke hond prachtig en zijn ontzettend fashionable! Op zomerse dagen kun je de bandana nat spuiten of nat maken onder de kraan zodat het een heerlijk verkoelend effect geeft.

Dieclijne & Frenkie met de BarkBerry Red bandana’s.

Zoals je ziet kunnen de bandana’s ook goed bij fluffy hondjes! Ondanks het vele haar zie je de bandana toch nog goed zitten.

Dieclijne & Frenkie met de Maki Flower bandana’s. Deze is zoooo schattig! Zelf heb ik het tuigje, lijn en strikje uit de Maki Flower lijn.

Frenkie en Dieclijne met de BarkBerry beige bandana’s.

Bram met de prachtige BarkBerry beige bandana <3

Zoals je ziet zit er voor elke kleur hond een geschikt tuigje en bandana tussen!

Welke print(s)uit de Frenkie collectie vinden jullie het leukst? Laat een reactie achter in de comments!:-)

Ze zijn te bestellen bij https://www.ceesencoosshop.nl Klik hier om direct naar de items van Frenkiez te gaan!

(De foto’s van Frenkie, Dieclijne en Piru zijn gemaakt door fotograaf Leontien Ruissen!)

*Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen

2 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
2 reacties
  Herma

  29.06.2019


  Wat een fijne tuigjes!! De honden van ons dragen ze graag! Ze staan al klaar om hun kopje er in te doen als je de tuigjes pakt! Dat zegt genoeg over het draag comfort!!!
  Wat een keus is er! Echt voor iedere smaak is er wel een passend tuigje!  30.06.2019


  Wat een onwijs leuke tuigjes. Ik ben nog opzoek naar leuke tuigjes voor Teddy maar ik ben bang dat ze nog even goed moet groeien. Misschien dat deze tuigjes ook wel wat voor haar zijn.Laat een reactie achter