Een nieuwe iPhone kopen, waar let je op? - Joyce Elise
19.12.2018

Yayyy, het is eindelijk tijd om een nieuwe iPhone te kopen of om je abonnement te verlengen! Maar waar let je op als je weer voor een iPhone kiest? Ga je voor het nieuwste model of kies je een van de wat ‘oudere’ modellen? Zelf wil ik altijd de nieuwste iPhone hebben! En verkoop ik mijn huidige iPhone.

De 2 nieuwste iPhones: iPhone XR & de iPhone XS spreken mij allebei aan, maar welke moet ik kiezen en waaruit maak je dan een keuze bij het aanschaffen van een van de nieuwe iPhones?

Kies je voor een abonnement, of ga je voor Sim Only en koop je een los toestel?

Wanneer je voor een nieuwe iPhone gaat kiezen is het natuurlijk verstandig om de modellen met elkaar te vergelijken!

De verschillen tussen de iPhone XR en iPhone XS zijn niet heel groot, maar er zijn een paar punten waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste functies op beide iPhones zijn nagenoeg gelijk.

Verschillen tussen de iPhone XS en iPhone XR:

– de iPhone XR heeft een groter scherm dan de iPhone XS

– de iPhone XR heeft een lens minder dan de XS. De iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max hebben alle drie dezelfde groothoeklens van 12 megapixels aan de achterzijde. Ook de functies zijn vrijwel gelijk: optische beeldstabilisatie, een betere HDR-modus, portretmodus en meer. Het grootste verschil is de zoomfunctie.

– De iPhone XR heeft geen telelens, dus 3x digitale zoom is het beste wat het toestel kan. De iPhone XS en XS Max hebben een dubbele camera met een extra telelens, waardoor beide telefoons tot 2x optisch in kunnen zoomen (plus 6x digitale zoom daarbovenop). Tenzij je de zoomfunctie heel vaak gebruikt, zullen de meeste mensen de optische zoom op de iPhone XR nauwelijks missen

– De iPhone XR heeft dezelfde chipset als de iPhone XS.

Een goedkoper toestel betekent meestal mindere prestaties, maar bij de iPhone XR hoef je daar niet bang voor te zijn. Onder de motorkap heeft de smartphone namelijk dezelfde A12-processor als de iPhone XS en XS Max. Vergeleken met de A11-chipset die in de iPhone X van vorig jaar zit, starten apps gemiddeld 30 procent sneller op

– De accu van de iPhone XR gaat langer mee dan de accu van de XS: De iPhone XS moet volgens Apple 30 minuten langer meegaan dan de iPhone X, dus reken op 12,5 tot 13,5 uur.

– De iPhone XS Max gaat maar liefst anderhalf uur langer mee, dus ga uit van 13,5 tot 14,5 uur. Dat betekent dat je met een opgeladen iPhone XR zo’n 15,5 tot 16,5 uur kunt doen zonder ‘m aan de lader te hangen!

– De iPhone XS en XS Max zijn te koop in drie kleuren: zilver, goud en spacegrijs.

– De iPhone XR doet mij denken aan de iPhone 5C, met vrolijke kleuren zoals geel, rood, blauw en koraal, naast zwart en wit.

Tegenwoordig zijn de iPhones ontzettend mooi en strak afgewerkt. Want zeg nou zelf, het oog wil ook wat toch?!

Het prijsverschil is aanzienlijk, want voor een 64GB iPhone XS betaal je € 1159, terwijl de iPhone XR met 64GB opslag voor € 859 te koop is. Als je veel geheugen zoekt of veel apps op je iPhone wil net als ik zou ik toch voor 126GB, 256GB of 512GB gaan! Zo kom je nooit zonder te weinig geheugen te zitten.

Elke iPhone heeft zoals je ziet zijn voor en nadelen, dus het is ontzettend moeilijk kiezen! Dan zou ik zeker de voor de betere gaan en de iphone XS Max Kopen

Hier nogmaals de verschillen:

Kies voor de iPhone XR als je

– een meer betaalbare iPhone zoekt

– je een telefoon met een fel kleurtje leuk vindt

– je de langste batterijduur wil

– je niks geeft om een mooiere, dubbele camera voor betere zoom

– je nooit touch ID gebruikt

– je de 6,1 inch groot zat vindt

Kies voor de iPhone XS als je

– het grootste en mooiste scherm wil

– de beste camera wil

– je voor een grote opslag gaat(512GB!)

– je voor sneller draadloos opladen gaat

Welke van de 2 nieuwste iPhones kies ik zelf?

Zelf kies ik ook voor de Iphone XS Max aangezien deze mij het meest aanspreekt, hij net een tikkeltje beter is, de batterij super lang mee gaat, het beeld ontzettend helder is, en de dubbele camera + extra telelens spreken mij als blogger ook enorm aan! Ik maak best wel veel foto’s op een dag, voor mezelf(privé), mijn blog en Instagram. Dus is het handig om een telefoon met deze extra telelens te hebben! Op Instagram volg ik Zilverblauw, zij maakt echt prachtige foto’s en geeft mij ontzettend veel inspiratie om (Instagram) foto’s op een bepaalde manier te maken!

*Dit artikel betreft een gesponsorde post.

2 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
2 reacties
  Herma

  19.12.2018


  Goed geschreven! Ik ga voor een gebruikte.Als het even kan 1van jou of Wim. Maar ik kan zeker wel begrijpen dat iemand graag het aller nieuwste model wil hebben!


  Daphne

  19.12.2018


  Mijn zoon koopt ook altijd het nieuwste van het nieuwste! Zelf geef ik er niet om, zolang ik maar kan bellen, internetten en kan appen is het goed!Laat een reactie achter