De zonnebril kan uit de kast! - Draag altijd een zonnebril die UV straling tegen houdt! - Joyce Elise
02.04.2019

Yayyy, het wordt weer lekker zonnig weer! Maar dit kan ook nadelen hebben. Zeker voor onze ogen. Al tijdens de eerste lentedag wanneer je heerlijk van de zon geniet kan de UV straling je ogen al beschadigen! Draag dus altijd een zonnebril die UV straling tegen houdt, zorg dat de zonnebril je goed past en zorg voor donkere glazen!

Een zonnebril is namelijk net zo belangrijk als zonnebrandcrème, dus zorg dat je er altijd een bij je hebt! Leg er desnoods een in de auto op reserve. Ik heb er ook een in de auto liggen en er zit er standaard een in mijn tas. Ik kan slecht tegen het felle zonlicht dus is het fijn dat ik mijn zonnebril altijd bij mij heb!

Nog geen zonnebril? Dan heb ik een tip!

Als je een zonnebril koopt, let dan goed op dat deze UV filter bevat anders kunnen je ogen schade oplopen! De UV-straling van de zon kan schadelijk zijn voor de ogen en leiden tot oogziektes zoals staar. Het dragen van een goede zonnebril beschermt de ogen tegen deze schadelijke straling. Of een zonnebril voldoende bescherming biedt, is te zien aan het UV-label (UV 400-label is 100% UV-bescherming) en de CE-normering (kies voor een normering van tenminste CE3: dit betekent dat de zonnebril een lichtabsorptie biedt van minimaal 75%).

Goedkope zonnebrillen van bijvoorbeeld H&M, Primark, AliExpress etcetera hebben dit niet! Er zijn budget (merk) zonnebrillen die wel het UV filter bevatten! Een goede zonnebril hoeft dus niet duur te zijn!

3 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
3 reacties
  Herma

  02.04.2019


  Goed dat je dit onder de aandacht brengt!!
  Schade aan je ogen wil je echt niet hebben!!  02.04.2019


  Ik heb een zonnebril op sterkte, maar geen idee of die een uv-filter bevatten? Toch maar eens navragen. Goed artikel!  14.04.2019


  Handig dat je dit deelt, het is zoveel belangrijker dan we altijd denken!Laat een reactie achter