De mega populaire Yak kaas - een ideale snack voor jouw hond(en)! - Joyce Elise
17.03.2020

Yak kaas, voor menig mens nog onbekend. Maar honden zijn er dol op. Het product is in onder andere Amerika en Canada erg populair. Hier in Nederland kun je de yak snacks kopen bij iedere dierenwinkel! De yak kaas is een 100% natuurlijk product, rijk in eiwit en calcium, bevat geen chemicaliën en lactose. Ze zijn verkiesbaar er in verschillende maten en merken.

Hoe worden ze gemaakt?

Yak kaas wordt in de Himalaya – regio van Nepal en Tibet Chhurpi of Durkha genoemd. Harde Durkha of Chhurpi is gemaakt van yakmelk. Deze melk wordt op traditionele wijze gestold, van water gescheiden en geperst in Jute. Die Jute afdruk zie je vaak nog terug in de meeste yakstaven. Om de lekkere smaak te krijgen worden ze gerookt.

Is dit product geschikt voor alle honden?

Yakmelk in zijn pure vorm, is een moeilijk te verteren product. Door van de melk kaas te maken worden de proteïne, door de hoge temperaturen wel verteerbaar. Vanwege de bereidingswijze is het lactose vrij omdat de melkwei wordt verwijderd(lactose, melksuiker is een suiker dat in melk en melkproducten voorkomt). Geschikt voor alle leeftijden en ideaal tegen tandsteen!

Een harde hondensnack

De yak snack wordt geleverd in staafvormige snacks. Ze zijn echt keihard en gaan lang mee. De snack splintert niet en wordt niet week. Mocht het laatste stukje van de yak kaas op raken dan kun je deze poffen in de magnetron! Zo kan je hond het laatste stukje veilig op eten (1 minuut op 800 watt).

Zoals je ziet is Bram er gek op! Zelfs Kayla die geen tanden en kiezen meer heeft sabbelt er op! Ik leg hem als hij klaar is weg zodat hij er langer mee doet aangezien het best een dure snack is.

Dit kleine stukje is maat small en kost tussen de €4 en €8. Hoe groter de snack, hoe duurder het wordt. Maar als je ziet hoe lang ze er mee doen is het zijn geld absoluut waard. Ze zijn trouwens ook leuk om te geven als cadeautje!

Ben jij al bekend met de yak hondensnacks?

2 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
2 reacties
  Herma

  17.03.2020


  Echt een geweldige snack! Ze zijn zo blij als ze hem weer krijgen! Het is ook een super fijne beloning voor de momenten dat ze heel braaf zijn geweest!!!
  Als je ziet hoe lang ze er mee doen , dan valt de prijs erg mee! Andere , soms ook dure snacks, zijn in een paar tellen op!
  Geweldige foto’s ook weer😁😁😁  17.03.2020


  lijkt me een super snack.Laat een reactie achter