Curly Curl methode update #1 - Joyce Elise
19.12.2019

Ik ben sinds juli/augustus begonnen met de CG methode (Curly Curl). In het begin lukte het maar niet om de juiste producten voor mijn haar te vinden. Het leek wel of niets wilde werken voor mijn haar. Na een lange zoektocht en verschillende haarproducten te hebben geprobeerd, komen mijn krullen langzaam terug, yayy!

Ben naar een krullenkapper gegaan. Hier heb ik ook een artikel over geschreven: https://www.joyceelise.nl/uncategorized/ik-ben-begonnen-met-de-cg-curly-girl-methode/

Wilde het eerst opgeven want was het helemaal beu, maar toen hoorde ik dat ik het anders aan moest gaan pakken dus heb de vele tips gebruikt. Vandaag geef ik een update!

Kijk eens: het resultaat mag er zijn. Ben zo ontzettend blij! Het zit nog niet zoals ik het in gedachten heb, je moet namelijk veel geduld hebben en de juiste producten en routine weten te vinden. Dit kost veel geduld, tijd en geld haha!;-)

Wat gebruik ik?

– Denman D4 borstel

– föhn + diffuser (lauwe stand)

– De Knot Dr. borstel

– Shampoo & Conditioner: Petal Fresh Pure Rosemary & Mint

– Devacurl Decadense leave in

– Dreft (groen) voor als ik met een normale shampoo heb gewassen zodat alle sulfaten en andere zooi er weer uit is 

Let’s get started!

Ik heb al sinds kleins af aan krullen, heb ze in allerlei soorten en maten gehad. Toen ik een jaar of 8 was had ik steil haar. Ik wil krullen die echt mooi vallen dus daarom ben ik begonnen met de CG methode. Heb me een beetje ingelezen op internet en ben lid van de CG methode Facebook groep. Hier zijn ze enorm behulpzaam en helpen ze je op weg! Enorm fijn dat deze groep bestaat!

In het begin werd mijn haar keihard, te vet, slierterig of zat het gewoon niet. Je moet echt goed zoeken en proberen waar jouw haar positief op reageert. Als je eenmaal de producten gevonden hebt die bij je haar passen (haar eigenschappen; dichtheid + dikte, krultype, porositeit en en elasticiteit)zit je op de goede weg! Je kunt natuurlijk na een tijdje nieuwe producten toevoegen en andere producten weer weglaten. Het is maar net wat je zelf het prettigst vindt!

Wil je ook beginnen? Hier zijn de 10 stappen van de Curly Girl Methode:

1. Begrip van de Curly Girl methode

Deze methode is bedacht door Lorraine Massey (en haar krullen zien er super uit!) en komt neer op:

 • Geen shampoo
 • Geen hitte (haarföhn of stijltang)
 • Vermijd het gebruik van borstels
 • Geen sulfaten, uitdrogende alcohol en siliconen
 • Geen handdoek
 • Het leren kennen van je eigen krullen
 • Gemotiveerd blijven

Curlies gebruiken soms ook maar onderdelen van de methode, omdat dat voor hen werkt.

2. Voordat je begint was je nog 1x met een sulfate shampoo

Dat doe je om de silconen-ingrediënten die in diverse haarproducten zit te verwijderen. Deze ingrediënten zijn niet oplosbaar in water.

3. Knip je haar (kapper of zelf) om dode/gespleten haarpunten te verwijderen

4. Stop met het gebruik van een borstel

5. Stop met het gebruik van shampoo én het gebruik van producten die siliconen bevatten

De siliconen ingrediënten herken je aan ingrediënten die eindigen op -cone.

Veel curlies gebruiken nog wel shampoo, maar dan in een mindere mate en een shampoo die vrij van sulfaten en siliconen is. Voornamelijk voor curlies met krul type 2 doen dit, omdat hun haar toch best snel vettig kan worden. Het gaat er wel om dat je je eigen routine vindt die het beste bij jouw krullen passen.

6. Geef je haar de tijd om te wennen.

Dit kan tussen de 2-4 weken duren en je haren gaan er in het begin zelfs slechter uitzien.

7. Was je hoofdhuid eens per week met conditioner

8. Verwijder klitten met conditioner en je vingers (geen kam)
Was de conditioner uit je haar met koud water

9. Vervolgens gebruik je je haarproducten in nat haar

10. Laat je haren natuurlijk drogen

Ben jij al bekend met de CG methode? Zo ja, welke producten gebruik jij graag? Als je nog vragen hebt of tips hoor ik het graag! Laat deze achter in de comments hieronder 🙂

2 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
2 reacties
  Herma

  19.12.2019


  Apart he hoe dit werkt!!  20.12.2019


  Leuk om te lezen hoe het bij jou gaat. Ik ben zelf nog maar kort bezig, ongeveer een maand nu. Afgelopen week heb ik het idee dat er verandering is, mijn omgeving ziet het nog niet dus twijfel ook of het niet een placebo effect is. Ik probeer regelmatig goede foto’s te maken om te vergelijken.Laat een reactie achter