10 leuke feitjes over de Pomeranian! - Joyce Elise
30.05.2019

Vandaag 10 leuke feitjes over de Pomeranian! Het is een geweldig ras. Zodra je er een hebt krijg je het Pom – Virus!;-) Inmiddels heb ik er 2 in mijn bezit en ik zou nooit meer zonder Pomeranian’s willen! Ze maken mijn leven zoveel leuker en mooier! <3

De tien feitjes:

1: Het zijn super goede waakhonden! Ze zullen nooit zomaar op iets blaffen. Er is altijd wat aan de hand als ze blaffen. Bijvoorbeeld iemand die voorbij loopt, de postbode of iemand anders aan de deur, een vreemde in de tuin etc!

2: Titanic overleefd – 2 van de 9 honden aan boord van de Titanic die zijn gered waren een Pomeranian en Pekinees. Het is bekend dat Margaret Hays uit reddingsboot #7 haar Pomeranian mee nam.

3: Ze hebben een hoge levensverwachting. De gemiddelde levensverwachting van een gezonde Pomeranian is tussen en 12 en 16 jaar!

4: Pomeranian’s staan bekend om hun kleine formaat. Ze zijn gemakkelijk overal mee naar toe te nemen op uitstapjes en op reis.

5: Ze zijn zeer intelligent en extravert. Pomeranian’s hunkeren naar aandacht en willen constant liefde van hun baasjes. Vaak hebben ze maar een baas en ze zijn erg loyaal!

6: De Pomeranian is een van de meest populaire hondenrassen op moment.

7: Pomeranian’s zijn er in verschillende groottes en kleuren: Sable, Red, Orange, Cream, Brown and Black, Tan or White, Wolf Sable, Chocolate, Brindle, Merle, Lavender(heel zeldzaam)

8: Dubbele vacht: Pomeranian’s hebben een hele dikke dubbele vacht. De verzorging is niet moeilijk. 1 keer per week borstelen zodat de haren niet in de klit of vervilt raken. Breng ze als ze in de rui zijn naar een trimsalon. Zo ben je snel van de rui af en zijn ze gelijk weer mooi(gewassen, geplukt en eventueel mooi in model geknipt)

9: De Pomeranian heeft een hoop bijnamen: zo worden ze ook wel Pommy, PomPom, Pom, The Teddy Bear Dog, The Foxy Dog genoemd.

10: Ze willen dat je je aandacht op hun vestigt en ze verwend. Liggen het liefst bij je op bed en de bank, pikken de zachtste kussentjes en dekentjes in. Gaan graag met je mee om boodschappen , naar de stad om te winkelen, op de fiets, in de auto en gewoon mee om te wandelen!

4 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
4 reacties
  Herma

  30.05.2019


  Vroeger vond ik kleine hondjes vreselijk!!! Nog steeds… behalve de pomeranian. Ik vond het vreselijk dat je Kayla mee naar huis wilde nemen vanuit Canada!!!!! Tot ik Kayla echt leerde kennen!! Toen werd het na een poos toch echt mijn grote(kleine😁) vriendin! Ik leerde het ras waarderen. Het zijn geweldige hondjes! Super leuk karakter! Maar je moet ze wel goed opvoeden😁😁😁
  Toen kwam Bram… die beslissing van jou en Wim daar stond ik eigenlijk ook niet achter. Een pupπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆdoe me een lol…πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆ
  Maar goed, hij is nu bijna een jaar.. en een schat van een hond, net als Kayla.
  Ik vind kleine rassen nog steeds vreselijk, behalve de pomeranians! Ze hebben mijn hart gestolen!
  Het is geen β€œ beginners” hondje, je moet ze goed β€œ onder de duim” houden, maar dan heb je ook een geweldig maatje!!!!


  Joyce Elise

  30.05.2019


  Mooi gezegd!πŸ‘πŸ»πŸ˜» En ze zijn ook dol op jou!❀️  30.05.2019


  Wat een super leuk artikel om te lezen. Ik vind het echt zulke leuke hondjes. Mijn kleine Teddy is 1/4 Pomeranian. Hele mooie foto’s van jouw lieve hondjes.  01.06.2019


  Wat een schatjes!Laat een reactie achter