Waarom is de verzending zo goedkoop als je op AliExpress besteld? - Joyce Elise
19.11.2018

Bijna iedereen heeft denk ik weleens wat gekocht op AliExpress. Als je door de app scrollt of via je pc kijkt zie je dat ze weinig tot geen verzendkosten vragen. Hoe kan dit en waarom is het hier in Nederland zo duur?

Het geld van de verzending zit al in het product.

Het wordt zo goedkoop gemaakt dat ze eigenlijk de kosten in het product stoppen. Dus je betaalt wel degelijk verzendkosten, maar dit merk je amper omdat het al bij de prijs van het product wat je koop zit inbegrepen! Ook geeft de regering van China subsidies zodat de export naar het buitenland wordt bevordert en betaal je dus weinig tot geen verzendkosten.

De verkoper van jouw product betaalt een bedrag aan het lokale postbedrijf in China dat het pakketje verstuurd, dus niet aan het postbedrijf in het land waar de levering plaatsvindt.

Er is vaak sprake van een overeenkomst tussen beide bedrijven: De ontvangende postbedrijven verdienen hun geld met de pakketjes die de andere kant opgaan, of verzendingen binnen het land zelf.

Waarom duurt het verzenden zo lang?! Als je weleens op AliExpress hebt besteld zul je vast wel weten dat je soms weken op je pakketje(s) moet wachten. Soms heb je een pakketje al binnen 5 dagen in huis, maar het kan ook oplopen tot zo’n 6 weken!

Wachten, wachten en nog eens wachten…

De verkopers op AliExpress betalen alleen wat het Chinese postbedrijf er voor vraagt. Omdat er vaak geen haast mee gemoeid is ligt deze prijs zeer laag. De eerstvolgende vlucht met het vliegtuig is geen optie omdat er gebruik wordt gemaakt van schepen die helemaal volgebouwd zijn met containers. Deze containers kunnen zo volgestouwd worden dat de kosten per pakket met een paar cent al gedekt zijn. Dus daarom duurt het vaak zo lang ( 3 tot 6 weken) tot eindelijk je pakketje(s) op de mat liggen.

P.S Sinterklaas en de kerstdagen komen er aan, zorg dat je op tijd bent met het bestellen van cadeautjes! Rond deze weken is het enorm druk met bestellingen. Ook bij PostNL moeten ze met man en macht hard werken om alle pakketjes op tijd de deur uit te krijgen zodat iedereen een leuke sinterklaas en kerst kan vieren met veel cadeautjes!

4 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
4 reacties
  Lex Weller

  19.11.2018


  Duidelijke informatie


  Herma

  19.11.2018


  Kijk… dat verklaart een hoop!!  20.11.2018


  Wat handig, ik wist wel iets waarom het zo goedkoop was, maar het fijne wist ik er nooit van.


  Marianne

  25.03.2019


  Weet er iemand wat het betekend als er staat: bestelling voltooid.Laat een reactie achter