Vandaag vertel ik over mijn nieuwe aanwinst en mijn ervaring met het zetten van een rookpiercing! - Joyce Elise
13.06.2018

Ik heb anderhalve maand geleden een nieuwe piercing laten zetten: namelijk een rook piercing. Wilde deze al jaren! Er staat nog een piercing op mijn lijstje, dus zodra deze genezen is ga ik de volgende laten zetten! Mijn moeder ging gezellig met mij mee naar de stad. We besloten naar Tattoo Cajac hier in Goes te gaan! Ik heb mijn conch piercing ook bij Cajac laten zetten zo’n 8 jaar geleden!

Oorpiercings zijn op moment ontzettend populair!

Het plaatsen van een oorpiercing is momenteel ontzettend populair! De meest bekende oorpiercing is de standaard oorbel in de oorlellen, maar door de verbeterde technieken is er tegenwoordig veel meer mogelijk met oorpiercings op hele aparte plaatsen in het oor zoals een conch, rook, forward helix etc!

Een oorpiercing of oorbel is geschikt voor zowel mannen en vrouwen. Mannen kozen vroeger vaker voor 1 oorbel, maar tegenwoordig kiezen mannen steeds vaker voor 2 oorbellen of zelfs piercings in het oor!

Ik had een super mooie piercing waar ik erg trots op was: een Outer conch piercing. Helaas is deze piercing dichtgegroeid nadat hij er ’s nachts was uitgevallen. Ik baalde zo erg! Dus besloot een rook te laten zetten. Deze zit op dezelfde plek, alleen gaat hij eronder door in plaats van dwars door mijn oor net als een oorbel. Gelukkig heb ik het sieraad terug kunnen vinden in mijn bed! Dus zodra mijn rook genezen is kan ik het sieraad in mijn rook plaatsen. Ik vind het een prachtig sieraad, de maat is precies goed. Al is een minimalistisch ringetje ook erg mooi!

Rookpiercing

De rook piercing wordt geplaatst in het bovenste stukje kraakbeen van het oor. Hierbij is belangrijk dat u de piercing laat plaatsen door een echte specialist met ervaring in het plaatsen van rook piercings. Het plaatsen ging vrij vlot. We zijn denk ik zo’n 10 minuten binnen geweest!

De plek bepalen, even ontsmetten en hij zat al! En de pijn viel echt reuze mee! Het was meer een soort druk die ik voelde. Ik heb ook het geluk dat mijn kraakbeen niet dik is, dit scheelt natuurlijk ook per persoon en hoe je pijngrens is!

De genezingstijd voor een rook piercing is gemiddeld 3 tot 9 maanden. Na de genezing kan er ook voor gekozen worden om een ringetje te laten plaatsen i.p.v. een korter staafje. Binnenkort vertel ik hoe de genezing is gegaan. Heb hier namelijk nog het een en ander over te vertellen!

Tegenwoordig verkopen ze ontzettend leuke piercingsieraden! Je moet er wel even in investeren, maar dan heb je er ook voor de komende jaren plezier van! De standaard sieraden die ze er in zetten vind ik nooit zo mooi, vandaar dat ik liever investeer in een mooi sieraad wat echt bij mij past!

Als alles genezen is volgt er een uitgebreid artikel over mijn earparty en vertel ik waar ik mijn oorbellen bestel, hoe je je sieraden langer mee kan laten gaan etc!

Heb jij ook oorpiercings, zo ja welke?! 🙂

8 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
8 reacties

  14.06.2018


  Tof!!! Nu ik in Rotterdam woon, zet ik zelf geen piercings meer, omdat ik dan een soort van concurrentie heb met mijn nicht. (Van Queen of Rings piercing & tattoo). Ik ben zelf nog steeds aan het twijfelen over een eskimo. In mijn oor durf ik niet meer zo goed, omdat mijn helix telkens zeer doet als ik hem in heb. (ooit laten schieten toen ik 12 was.) Ik heb wel 8 gewone gaatjes en mijn oorlellen gestretcht tot 10 millimeter. Op 18 juni komt bij mij een winactie online in samenwerking met mijn nicht, dus mocht je zin hebben om je in Rotterdam te laten piercen, doe dan zeker mee. Zou tof zijn als je uitgeloot zou worden, dan kunnen we meteen samen een drankje of hapje doen. 🙂


  Herma

  14.06.2018


  Het viel mij mee dat het zetten niet meer pijn deed.. maar ja.. net wat je zei.. ligt ook aan je pijngrens. Leuke piercing!  14.06.2018


  Ziet er gaaf uit! Vroeger wou ik ook graag zulke piercings, maar nooit van gekomen. Nu op deze leeftijd heb ik er ook niet echt behoefte meer aan. 🙂


  Priscilla

  14.06.2018


  Heel leuk gedaan maar wat een aparte plek zeg. Heb dit nog nooit gezien op deze plek  14.06.2018


  Ik hou het op mijn 3 gaatjes! Mooi genoeg. Alhoewel ik nog wel bovenin mijn oor een ringetje wil. Prik ik zelf wel! 🤫


  Joyce Elise

  14.06.2018


  Haha ik (en mijn moeder) zet ook meestal mijn eigen gaatjes, maar bij deze kon ik het niet zien..🤣🤭 Je hebt groot gelijk hoor!😜👌🏻 Ik heb ook nog een gaatje bovenin mijn oor, alleen draag er eigenlijk nooit een sieraad in! Ben nog steeds op zoek naar een mooi sieraad ervoor!  22.06.2018


  Ik vind dat zo gaaf! Toevallig heb ik sinds een maand of twee mijn bovenste twee gaatjes weer doorgeprikt. Ik had ze dicht laten groeien maar vond dat toch eigenlijk heel saai.


  Daniël

  09.06.2019


  Net een rook piercing laten zetten.. best wel pijnlijk en gevoelig. Zeker de moeite waard. Op dit moment heb ik een tongpiercing, lippiercing, navelpiercing en een traguspiercing.

  Geen idee of er nog meer bij komen.. ben heel erg benieuwd hoe de rook piercing zal genezen.Laat een reactie achter