Snap! Fotograferen met je smartphone  - Joyce Elise
26.09.2017

Met je smartphone kun je bijna net zulke mooie foto’s maken als met een spiegelreflexcamera. Als je maar weet hoe. Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl en auteur van het populaire boek fotografie-boek Shoot!, deelt haar tips en tricks en laat zien hoe je met je smartphone fantastische foto’s kunt maken. Altijd en overal, want je smartphone heb je altijd bij de hand! Anki Wijnen, blogger/ auteur van dit boek is net als ik: ze staat op en gaat naar bed met haar telefoon in haar hand. Dit is heel herkenbaar voor mij want ik doe precies het zelfde! Ook ben ik enorm dol op fotograferen. Haar andere boek ‘Shoot!’ heb ik ook en deze gebruik ik best vaak om inspiratie op te doen qua foto’s.

Anki geeft goede tips over hoe je je telefoon precies moet houden, in welk licht je foto’s mooi uitkomen etc. Er komen ook een aantal onderwerpen terug uit het eerste boek over fotografie. Ze vond dat smartphonefotografie een eigen boek verdient, omdat fotograferen met je smartphone een aantal unieke mogelijkheden en beperkingen kent die voor fotograferen met andere camera’s niet gelden. Het is een kunst om, rekening houdend met die mogelijkheden en beperkingen, optimaal gebruik te maken van de camera in je smartphone.


In het boek staan ook prachtige foto’s! Deze vind ik er echt uitspringen.

Deze onderwerpen komen aan bod:

– De basis

– Compositie

– Creatieve tips & tricks

– Techniek

– Fotobewerking

– Stijl & concept

 

Toen de iPhone 7 plus uit kwam was ik enorm blij dat de camera een portret stand had! Met deze stand kun je prachtige portret foto’s maken en foto’s met een wazige achtergrond. Ik maak enorm veel foto’s met mijn telefoon en zodra je dit boek hebt gelezen ga je je smartphone camera sneller gebruiken voor mooie foto’s! Ik heb er veel van geleerd.

Mijn smartphone is vaak eerste keus omdat ik mijn spiegelreflexcamera niet vaak mee heb als ik van huis ben of snel even een foto wil maken.

Ik zal het boek er zeker vaker bij pakken. Haar vorige boek ‘Shoot!’ is ook een leerzaam boek!  Deze pak ik er vaak bij voor inspiratie of als ik wat wil weten over bepaalde camera instellingen! Ook staan deze boeken leuk op foto’s zoals op flatlays en Instagram foto’s.

Het boek is een aanrader voor iedereen die graag foto’s maakt met een smartphone/ of geen dure spiegelreflexcamera kan kopen, maar toch mooie foto’s wil maken! Er staat ook informatie in dit boek welke apps je kunt gebruiken om de foto’s te bewerken.

 

Titel: Snap! Fotograferen met je smartphone  | Auteur: Anki Wijnen | Uitgeverij: Snor | Genre: Photography, Design | Pagina’s: 145 | ISBN: 978-94-631-402-87


Het boek kost €16,99 en is o.a te koop bij Bol.com en Zilverblauw.nl 


7 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
7 reacties
  Priscilla

  26.09.2017


  Wat een prachtige foto’s! Ben benieuwd naar het boek, leuk Sinterklaaskado!


  Herma

  26.09.2017


  Prachtig boek! Echt zo’n boek wat je moet hebben!!!!  27.09.2017


  Het lijkt me een fijn boek! Een goede manier om tips en tricks door te krijgen in plaats van maar wat te doen.


  Maya

  27.09.2017


  Wat een super handig boek, als ik thuis ben ga ik het boek direct bestellen!!!!  27.09.2017


  Oh dit is wel een hele leuke. Ik maak mijn blogfoto’s met mijn camera maar als ik ergens ben gewoon met mijn smartphone  27.09.2017


  Mooi boek! Ik weet niet of ik er nog wat uit kan halen, maar ben wel benieuwd! Ik hou van fotograferen!  03.10.2017


  Wat leuk! Die ga ik kopen! 🙂Laat een reactie achter