Review| Easypiercing zoutoplossing spray - Joyce Elise
22.08.2018

Ik heb laatst een rookpiercing laten zetten en deze is gaan ontsteken. Heb dit nog nooit gehad en heb heel wat piercings en oorbellen. Dus ik baalde flink! Je hoort weleens horrorverhalen van bloemkooloren tot verminkte en geamputeerde oren wanneer een piercing gaat ontsteken… Ik twijfelde; zal ik naar de huisarts gaan of het eerst zelf proberen met deze Easypiercing zoutoplossing spray?

Fijne zoutoplossingspray uit de Easypiercing®-reeks van Médical Bodyarts, speciaal om je genezende of problematische piercings mee te verzorgen. De zoutoplossing zit in een handige sprayflacon, waardoor je altijd voorzien bent van een schone en hygiënische dosis. De fysiologische zoutoplossing reinigt en hydrateert de piercingwond en wondomgeving waardoor de genezing bespoedigd wordt. Daarnaast bevat het verder geen toevoegingen en is het geschikt voor een breed scala aan doeleinden. Je kunt de zoutoplossing spray zonder problemen voor een langere tijd gebruiken!

Oorzaken van piercings die ontsteken:

– Wanneer je een oorpiercing hebt moet je er niet teveel op slapen. Dit irriteert de piercing.

– Wanneer je teveel aan je piercing zit

– Parfum , zeepresten etc

– Te kleine sieraden

– Wanneer je aan je piercing zit zonder schone handen

– Kussenhoes

– Bacteriën op je telefoonscherm

– Wanneer je piercing aan je haren of kleding blijft hangen

– oordopjes en koptelefoons

Hoe nu gaat het nu met mijn rookpiercing?

Het gaat super! Eindelijk is de ontsteking weg en het voelt ook veel fijner aan! Natuurlijk blijft het nog een gevoelige plek aangezien de genezing van een pas gezette (kraakbeen)piercing zo’n 6-11 maanden kan duren!

Waarom zoutoplossing?

Veel mensen onderschatten de waarde van het spoelen/baden van de piercing in zoutoplossing om het te helpen genezen. Waarom wordt het aangeraden? Waar is het goed voor? Is het wel veilig? Krijg ik daar niet juist een ontsteking van?

Fysiologische zoutoplossing is een oplossing van 0,9 % NaCl (9 gram zout per liter) in water, zodat de waarde van de verkregen oplossing overeenkomt met die van de lichaamsweefsels. Vaak wordt de naam afgekort tot ‘fysiologisch zout’. Deze oplossing wordt doorgaans ook gebruikt bij het schoonmaken van open wonden, ook in het ziekenhuis.

Een fysiologische zoutoplossing is veilig mits tevens steriel bij het toedienen in of aan het lichaam.

Voor verse/geïrriteerde piercings kun je één of twee keer per dag (sieraad niet verwijderen) de piercing met het sieraad 5 tot 10 minuten ‘baden’/weken in een zoutoplossing à 0.9 %. Dit kun je 1 tot 2 maal daags doen (Let wel dat zeezout niet voor iedereen werkt; elk lichaam reageert anders). In alle gevallen, wat je ook gebruikt voor de verzorging van je piercing, zorg dat je niet te veel schoonmaakt. Dit kan de genezing vertragen en de piercing irriteren.

N.B.: Bij personen met een hoge bloeddruk is het verstandig om de huisarts te raadplegen over het gebruik hiervan.

Hoe gebruik je de Easypiercing zoutoplossing spray?

Easypiercing blauw is een super handige manier om je piercing goed te verzorgen als je onderweg bent of haast hebt.

– Spray de oplossing op zo een 10 à 15cm afstand van de huid en spoel het goed af onder de kraan.

-Dep het zachtjes droog met keuken papier en gebruik geen wattenstaafjes op je piercing omdat deze haartjes achter kunnen laten die weer nadelig zijn voor de genezing van je piercing.

– Let op! Als je oorbellen in hebt die niet van echt zilver of goud gemaakt zijn, doe deze dan even uit! Mijn niet zilveren oorbellen zijn helaas verpest door de spray…

Ik kocht deze Easypiercing zoutoplossing spray bij www.alloverpiercings.nl en een flesje van 50ml kost €5,95.

4 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
4 reacties
  Herma

  29.08.2018


  Joh.. je piercing zag er snel veel beter uit toen je dit ging gebruiken!!! Wat een verschil zeg!!  29.08.2018


  Ik heb in het verleden van All Over Piercings een reinigingsgel en een zeezout spray. Was inderdaad erg prettig, al is een zeezoutoplossing zo makkelijk zelf te maken, dat ik dat tegenwoordig doe als ik irritaties heb. 🙂  29.08.2018


  Ik heb zelf vrij lang last gehad van mijn helix-piercing en toen ook een zoutoplossing gebruikt, maar die maakte ik gewoon zelf. 🙂 Nooit geweten dat je dat ook kant en klaar kunt kopen. 🙂  30.08.2018


  Wat een goede tip. Ik hou deze even in mijn achterhoofd.Laat een reactie achter