Oral - B PRO 2000 elektrische tandenborstel - review  - Joyce Elise
13.09.2017

Poets jij al elektrisch? Ik poetste tot een maand geleden nog met een gewone tandenborstel, maar toen ik deze elektrische tandenborstel : de Oral-B PRO 2000 mocht testen en er nu aan gewend ben, wil ik geen gewone tandenborstel meer! Mijn tanden zijn zoveel schoner, witter en het voelt gewoon veel fijner aan om met een elektrische tandenborstel te poetsen. 

Wat zit er in de doos als je deze Oral-B PRO 2000 koopt?

– de tandenborstel zelf

– oplader met stekker

– opzetborstel

– handleiding


Ik kreeg deze elektrische tandenborstel van Oral-B opgestuurd en was er super benieuwd naar, maar hoe kies je de beste elektrische tandenborstel ?

– Kijk allereerst naar de prijs. Is deze elektrische tandenborstel de investering waard? Er zijn diverse tandenborstels verkrijgbaar in verschillende prijsklasses.

– Wil je een luxe tandenborstel met handige functies, of neem je genoegen met een tandenborstel die alleen goed reinigt?

– Opzet tandenborstels: Een opzetborstel heeft niet het eeuwige leven net als gewone tandenborstels. Ben je bereid om elke keer weer nieuwe opzet tandenborstels te kopen? Er zijn een hoop verschillende soorten opzetborstels verkrijgbaar: Sonisch, roterend oscillerend , roterend oscillerend en pulserend.
– Ga je de tandenborstel delen met andere familieleden in huis? Kijk dan naar een elektrische tandenborstel waarvan de batterij lang mee gaat!

Zelf poetste ik hiervoor nog steeds met een gewone tandenborstel en zat al een tijdje te denken of ik een elektrische tandenborstel aan zou schaffen… Toevallig kreeg ik een mail of ik deze Oral – B PRO 2000 wilde testen. Hier zei ik natuurlijk geen nee tegen! Vandaag kun je mijn uitgebreide mening en review over deze tandenborstel lezen!

Een jaar of 13 geleden heb ik een keer een elektrische tandenborstel geprobeerd. Deze werkte op weggooi batterijen. Het kietelde zo erg en ging zo ontzettend langzaam dat ik mij er aan irriteerde! Ik snapte maar niet waarom mensen elektrische tandenborstels zo fijn vinden…. Mijn tandarts zegt ook altijd dat elektrisch poetsen veel beter is dan met een gewone tandenborstel. 


Over de Oral-B Pro 2000 

De Oral-B PRO 2000 helpt je om een perfect poetsresultaat te verkrijgen. De elektrische tandenborstel is geïnspireerd op professionele reinigingsinstrumenten. Deze elektronische tandenborstel is superieur ten opzichte van een “traditionele” tandenborstel. De tandenborstelkop beschikt over unieke crossaction-borstelharen die in een dynamische hoek van 16 graden zijn geplaatst. Hierdoor zal moeiteloos meer tandplak worden aangepakt en verwijderd.

 

Nadat ik deze Oral- B Pro 2000 had gebruikt snapte ik eindelijk waarom het zo fijn is om elektrisch te poetsen. De cross action borstelkop heeft haartjes die kruislings langs elkaar bewegen zodat ook tussen de tanden en kiezen reinigen makkelijker wordt.

Mijn tanden zijn lekker glad en schoon na gebruik! Natuurlijk beschikt ook de PRO 2000 over de 3D-reinigingstechnologie. Hierbij worden 40.000 pulsaties en 8800 rotaties per minuut geproduceerd.


De Oral-B opzetborstels hebben lichtblauwe INDICATOR borstelharen die helpen bepalen wanneer de opzetborstel vervangen dient te worden. Bij grondig poetsen, 2 keer per dag gedurende 2 minuten zal de blauwe kleur vervagen in ongeveer 3 maanden en aangeven dat de opzetborstel moet worden vervangen. Wanneer de borstelharen wijd gaan staan voordat de blauwe kleur vervaagd is, kan het zijn dat je teveel druk uitoefent op de tanden en het tandvlees.

Wanneer je een beugel hebt raden ze niet aan om de Oral-B FlossAction of Oral-B 3DWhite opzetborstels te gebruiken. Gebruik dan de Oral-B Ortho opzetborstel, deze zijn speciaal ontwikkeld voor reiniging rondom verschillende beugels.

Voor je begint met poetsen kun je kiezen tussen 2 verschillende standen:  

-Daily Clean: voor perfecte plakverwijdering

-Gum Care: reiniging, doorbloeding van het tandvlees

Zelf gebruik ik de Gum Care: de dagelijkse reiniging het meest. De poetsstand voor tandvleesverzorging is ook erg fijn! Zeker als je snel bloedend tandvlees of gevoelige tanden hebt.


De belangrijkste kenmerken van de Oral-B Pro 2000:

• 3d-reinigingssysteem

• dagelijkse reiniging en optimale tandvleesverzorging

• optimale tandvleesverzorging

• unieke poetsdruksensor licht op wanneer je te veel druk uitoefent

• handige timer; als de ideale poetstijd verstreken is 

• 3d-reinigingssysteem wat oscilleert, roteert en pulseert voor een optimaal poetsresultaat.

 

 
De borstelkop van deze tandenborstel is zo ontworpen dat geen enkel stukje tandplak ongedeerd blijft! De tandenborstel ligt erg fijn in de hand en geeft na 2 minuten aan dat je de andere kant moet poetsen, erg handig! Zo hoef je niet meer te tellen. En wanneer je te hard duwt brandt er een rood lichtje en maakt de tandenborstel een ander (trillend)geluid.

Wat ik vooral fijn vind, is de sensor die aangeeft als je te hard op je tanden/tandvlees drukt met de borstel. Ik ben normaal van goed hard poetsen als ik een gewone tandenborstel gebruik. Het spettert niet als je poetst. Dit had ik vroeger dus wel met mijn elektrische weggooi tandenborstel. Hier kan ik mij behoorlijk aan irriteren, dus super fijn dat het bij deze elektrische tandenborstel niet is!

Wist je dat namaak opzet borstels niet roteren, maar alleen trillen? Ik heb het laatst getest. Ze de namaak opzet borstels poetsen ook helemaal niet fijn. Koop daarom altijd de echte opzet borstels van Oral-B! Er zijn online bij bijvoorbeeld Bol.com en in de winkels zoals Kruidvat, Etos etc vaak leuke aanbiedingen te vinden zodat je een pakje vol opzet borstels hebt voor nog geen €15 en weer een poos vooruit kan!

 

Batterij indicator & opladen:

– steek de standaard oplader in het stopcontact en plaats de tandenborstel in de lader.

– het groene indicatielampje knippert wanneer de tandenborstel wordt opgeladen. Wanneer de tandenborstel volledig is opgeladen gaat het lampje uit. Het volledig opladen kan tot 22uur in beslag nemen.

– wanneer de tandenborstel bijna leeg is zal het rode indicatielampje gedurende enkele seconden knipperen tijdens het aan/uitzetten van de tandenborstel.

– De accu gaat erg lang mee, dus dit is echt een pluspunt! Heb er een week mee gedaan. Je kunt hem na het poetsen ook weer terug in de oplader doen. Dit kan geen kwaad.

Het reinigen van de Oral-B pro 2000:

– Als je de tandenborstel hebt gebruikt, houd de opzetborstel enkele seconden onder stromend water, terwijl het handvat aanstaat. Zet de tandenborstel uit en verwijder de opzetborstel.

– Reinig beide onderdelen apart onder stromend water en droog ze af voor je de opzetborstel terug in de handvat van de tandenborstel zet. Haal de oplader uit elkaar voordat je deze reinigt.

– Plaats de oplader nooit in de vaatwasser of in water, deze mag alleen met een vochtige doek worden gereinigd! De opzetborstelhouder, opzetborstelruimte en de beschermkap zijn vaatwasbestendig.
 

Na de tandenborstel uitvoerig te hebben getest kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben over de Oral-B PRO 2000. Voor mij geen gewone tandenborstel meer! Had dit niet verwacht aangezien ik super gehecht was aan mijn gewone hand tandenborstel. Maar deze elektrische tandenborstel maakt mijn tanden zichtbaar witter en schoner!

Deze Oral-B PRO 2000 is te koop bij www.bol.com en kost €57,99. Er zit 2 jaar garantie op de tandenborstel.
*Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen. 

4 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
4 reacties
  Herma

  13.09.2017


  Whooowww.. wat een verschil met de goedkope uitvoering die wij gebruiken!! Weet wel wat mijn volgende tandenborstel wordt!!! Ik zei het he … een elektrische tandenborstel poetst veeeeel fijner!


  Priscilla

  13.09.2017


  Zelf ben ik ook dol op de oral b tandenborstels! Gebruik er al jaren een en zou er niet meer zonder kunnen. Ook mijn kinderen hebben er alle 3 een!


  Maya

  13.09.2017


  Ik heb geen elektrische tandenborstel. Geef mij maar gewoon een tandenborstel die ik niet op hoef te laden!!!!  13.09.2017


  Ik gebruik weer een normale borstel! Mijn Oral B is kapot. En ik twijfel of ik nog een nieuwe koop.Laat een reactie achter