(P)update| Help, de ugly fase is aangebroken! - Joyce Elise
15.11.2018

Het is zo ver bij Bram, de ugly fase is aangebroken! Pomeranians(Op zijn Nederlands; dwergkezen) krijgen vaak een ugly periode. Dan zien ze er niet uit. Dit komt omdat de vacht gaat groeien. In deze periode valt alle puppy vacht uit om plaats te maken voor de volwassen vacht. Er steken op dat moment allerlei lange pieken uit met nieuwe en lange haren, en plukken haar die loslaten. Gelukkig komt dit goed! Mensen die dit niet weten zullen vaak schrikken… Ze verwachten niet dat hun hondje ineens lelijk wordt! Niet iedere dwergkees krijgt een ugly fase. Waar dit aan ligt weet ik niet precies.

Bij het wisselen van de puppy vacht op de leeftijd van 4 – 6 maanden start deze fase. Op de leeftijd van 9 – 12 maanden is de volwassen vacht compleet.

In deze ugly fase is het belangrijk dat je de vacht van je hondje goed verzorgt! Het heeft namelijk een grote invloed op hoe snel de puppy vacht uitvalt en hoe snel de nieuwe vacht groeit.

Op dit moment MOET de puppy vacht er uit! Nogmaals: schrik dus niet van al het haar wat er uit komt en omdat je hondje in deze periode er niet uit ziet. Je pup gaat nu door een transformatie van rups tot vlinder!

Zijn uiterlijk verandert met de week zoals je ziet. Wij zijn ontzettend benieuwd hoe hij eruit komt te zien als de ugly fase voorbij is!

Op moment heeft hij ontzettend weinig haar. Het is erg fuzzy en zacht!

Hier zie je dat hij hard aan het groeien is en slungelige poten heeft. Hij is echt uit model.

Wij zijn enorm benieuwd hoe hij eruit komt te zien als volwassen hond!

6 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
6 reacties
  Herma

  15.11.2018


  Hahaha Bram met zijn zwabber benen.. die dunne steeltjes zijn toch sterker dan je denkt… lol. Ben zo benieuwd wat de uiteindelijke kleur van zijn vacht gaat worden!!


  Joyce Elise

  15.11.2018


  Hahaha net zo’n hertje op het ijs! Ik ben ook mega benieuwd!


  Nicole

  15.11.2018


  Ik vind hem nog steeds een knapperd😍  16.11.2018


  Haha zo grappig! Dat wist ik helemaal niet 🤭. Maar het is nog steeds een schatje hoor! 😘  16.11.2018


  Aww, ik vind hem nog steeds keischattig!


  M

  09.09.2019


  En, hoe ziet hij er nu uit? 🙂 onze puppy gaat momenteel door de ugly fase haha.Laat een reactie achter