En toen hadden we nog maar 1 hond - R.I.P Rex  - Joyce Elise
11.10.2017

Wij hadden 2 honden: Rex, een Mechelse Herder x Chowchow & Kayla, een Pomeranian. Rex was al wel op leeftijd, maar toch ging het op een paar dingen na redelijk goed met hem. Hij had al een paar jaar vetbultenen er kwamen er steeds meer bij. Ook was hij aan het dementeren, maar verder merkte je niet echt veel aan hem. Bijna 3 weken geleden (donderdag 20 september) ging het ‘s nachts helemaal mis…

Rex at niet meer en wilde alleen maar kleine beetjes drinken. De mensen die Rex gekend hebben weten dat hij chronisch honger had!;-)

 Ik heb heel de nacht bij hem gezeten want hij wilde niet eten en hij moest elke keer plassen. Zijn urine stonk echt verschrikkelijk. Het was zo’n geur die je echt niet wil ruiken! Dit was natuurlijk al een teken dat er iets mis was… Ook was hij best humeurig en hij had mij al een paar keer flink gebeten. Dus ik denk dat hij pijn heeft gehad.


Heb een poos zitten denken wat ik hem kon voeren omdat hij niks wilde eten. We hadden die avond groentesoep gegeten en er waren nog wat gehaktballetjes uit de soep over. (En aangezien Rex dol op soepballen was…)Deze at hij gelukkig wel op, dus ik dacht het gaat wel weer met hem! Maar hij keek mij zo vreemd aan, vertrouwde het niet echt… Maar ik wist niet wat ik moest doen, dacht dat hij gewoon niet lekker was…  Heb nog een poos met hem gekroeld, een kus op zijn kop gegeven en ben naar bed gegaan aangezien het al 7 uur ‘s morgens was.


Toen ik wakker werd had mijn moeder mij al een paar berichtjes gestuurd op mijn telefoon dat ik naar beneden moest komen omdat ze mij iets persoonlijk wilde vertellen.
Ik kreeg een naar gevoel vanbinnen… Dus toen kreeg ik te horen dat ze met hem naar de dierenarts was geweest en het niet goed was afgelopen! Hij bleek een tumor te hebben en stond te wiebelen op zijn poten. Ook bleek dat hij al bijna blind en doof was. De dierenarts zei dat het niet goed ging, en het foute boel was. Dus het beste was om hem in te laten slapen… Een hond kan zijn of haar grenzen niet aangeven. Je weet nooit hoeveel pijn een hond heeft, want als een hond pijn aangeeft is het vaak al te laat!

Het is inmiddels 20 dagen geleden dat we Rex in hebben laten slapen en het is mega stil in huis ondanks dat we Kayla nog hebben… Niemand die de deur open doet als je thuis komt van boodschappen doen of als je weg bent geweest… Geen kop op je schoot tijdens het eten of als je op de bank zit met de pot vol hondenkoekjes… Het is echt heel erg wennen!


10 jaar geleden hadden we Rex uit het asiel gehaald toen hij nog maar 8 maanden was. Hij had voor ons al 4 baasjes gehad!!! Wij snappen tot op heden nog steeds niet waarom hij zoveel verschillende baasjes in 8 maanden heeft gehad. Het was een geweldige hond en lief voor iedereen! Als iemand aan de deur stond riep hij ‘mammmm’. Dit was zo grappig. En als er vrienden waren riepen ze ‘ waar is mam?!’ Haha dan ging hij staan piepen als mijn moeder niet thuis was.


Een hond is een onderdeel van het gezin en het doet gemeen zeer als je je hond in moet laten slapen! Mensen die geen huisdieren hebben weten niet hoe erg dit gevoel is. Sommige zeggen: ‘ Het was maar een hond…’  Maar als je 24/7 thuis zit met je maatje die je door en door kent, waar je liefde van krijgt, waar je je veilig bij voelt etc. Dan kun je je denk ik wel voorstellen dat het verlies van een hond heel veel verdriet met zich mee brengt!

Het rouwen om het verlies van je huisdier kan enorm groot zijn, je mist hem verschrikkelijk. Je ervaart droefheid, verlies, leegheid en pijn, soms schuldgevoelens of je het toch wel goed hebt gedaan…

Lieve Rex, bedankt voor alles!❤️

15 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
15 reacties

  11.10.2017


  Ach vreselijk. Ik voel zo met je mee. Het verlies van een huisdier vind ik echt afschuwelijk. Sterkte.

  Joyce Elise

  12.10.2017

  Dankjewel!😊


  Herma

  11.10.2017


  Lieve Rex… mis hem zo erg… maar voor hem was het echt beter zo.. hij kon niet meer… was op.. en ja dan moet je een beslissing nemen. Gelukkig deed de dierenarts dat. Ze vond het ook zo zielig voor hem.Maar wat was het een geweldige hond!!!!

  Joyce Elise

  12.10.2017

  Ja, het was zeker een geweldige hond!❤️  11.10.2017


  Ahhh nee, ik word hier echt verdrietig van! Je kan zoveel van zo’n beestje houden <3 wat een lief koppie had ie ook! HEel veel sterkte.

  Joyce Elise

  12.10.2017

  Mensen die geen huisdieren hebben, hebben vaak geen idee hoeveel je van zo’n beest kan houden… ook de band met een dier is zo ontzettend speciaal❤️ Dankjewel!😊


  Ilona

  11.10.2017


  Het is een moeilijke beslissing, maar wel de beste, hij heeft een super leven bij jullie gehad maar dat maakt het gemis niet minder natuurlijk. Heel veel sterkte!

  Joyce Elise

  12.10.2017

  Dankjewel!🤗  11.10.2017


  Aaah wat zielig zeg, lijkt me heel erg moeilijk. Veel sterkte de komende tijd 🙁

  Joyce Elise

  12.10.2017

  Dankjewel!😊


  Priscilla

  11.10.2017


  Dikke knuffel voor jullie allemaal! Een dier verliezen is niet fijn! Weet er alles van helaas. xxx Priscilla

  Joyce Elise

  12.10.2017

  Dankjewel!😊  12.10.2017


  Dag lieve Rex,… rust zacht!


  Daan

  12.10.2017


  Lieve Joyce en Herma en Wim. Ik leef ontzettend met jullie mee! Met een brok in mijn keel je verhaal zitten te lezen. Rex heeft gelukkig een prachtig leven bij jullie kanjers van mensen gehad. Dat geeft mij en hopelijk jullie ook enige troost.🍀Ik weet dat ooit de dag zal aanbreken dat wij onze Mojo ook moeten laten gaan, ik krijg er al een knoop van in mn buik bij het idee!😓The Circle of Life….soms zo mooi maar vaak ook zo hard en verdrietig.
  Ik denk aan jullie🍀❤Liefs Daan😗


  Ineke

  12.10.2017


  Wat heb je dit mooi verteld.
  Wat zullen jullie Rex missen.
  Sterkte met het verwerken van dit verlies.
  Liefs InekeLaat een reactie achter