Eerste indruk: Handlettering & Doodles - Marieke Blokland werkboek  - Joyce Elise
11.08.2017

Ik verveel mij vaak omdat ik altijd thuis zit. Handlettering leek mij zo ontzettend leuk, maar ben niet meegegaan met de hype van het handletteren omdat ik dacht dat ik het niet kon. Ben geen nette schrijfster en totaal niet creatief. Maar ik zag zulke leuke dingen voorbij komen dat ik toch maar ben begonnen! Jeetje, wat is dit verslavend zeg… Ik zou het liefst ’s nachts er mee door gaan als ik eenmaal bezig ben. Ik kreeg van Boekhandel Hoekman het Handlettering & Doodles werkboek om uit te proberen! Ik was hier erg benieuwd naar! Vandaag kun je mijn eerste indruk zien. Het werkboek Handlettering & Doodles: 

Het Handlettering & Doodles Werkboek bevat 80 pagina’s vol met lijntjes, opdrachten, schrijf-, teken- en invuloefeningen! Het is een kruising tussen een schoolschriftje en een vakantiedoeboek. Ik vind het super leuke boeken. Je leert ook veel over banners, kaders en hoe je deze het makkelijkst kunt tekenen. Ook staan er verschillende opdrachten in het werkboek.


Zelf heb ik niet echt de feeling om het uit mijn hoofd te doen. Inspiratie genoeg met het werkboek wat sinds kort te koop is!
Zoals je ziet beginnen ze in dit boek bij de basis. Zelf kan ik niet netjes schrijven, maar doordat je het stap voor stap leert gaat het steeds beter en vloeiender! Zoals je ziet ben ik nog erg slecht met letters tekenen. Door de jaren heen heb ik mezelf een eigen handschrift aangeleerd, terwijl ik op de basisschool super netjes aan elkaar kon schrijven. Dit handschrift mis ik stiekem wel!


Ik schrijf/teken het eerst na met een potlood zodat ik de foutjes uit kan gummen en eventueel overnieuw kan doen. Als ik het mooi genoeg vind, teken ik het over met een fineliner of calligrafie pen. Er wordt in dit boek ook aandacht aan verschillende soorten papier besteed. De kleurcombinaties die je kunt gebruiken komen ook aan bod.


Ook moet ik voorbeelden hebben omdat ik zelf niet echt inspiratie heb. Gelukkig is er Pinterest! Daar staan zulke leuke voorbeelden op met prachtige quotes. Er zijn op Facebook ook diverse handlettering groepen, hier kun je je creaties en ideeën met andere handlettering liefhebbers delen.


Ik ben best lang bezig geweest met het reviewen van het handlettering & doodles werkboek. Kan niet te lang achter elkaar schrijven/tekenen in verband met pols & handklachten. Dus heb het in etappes gedaan. Als ik mij verveel pak ik het werkboek erbij en ga ik aan de slag. Er is nog genoeg om af te maken zoals je kunt zien!

Dit handletteringboek is ideaal voor als het slecht weer is. Deze boeken zijn ook leuk om mee te nemen naar de camping met slecht weer of als er geen WiFi is!

Stap voor stap bloemetjes leren tekenen. Je ziet hier leuke voorbeelden.

De banners vind ik ook super leuk! Hier ga ik binnenkort mee aan de slag. Heb zulke leuke blog ideeën gekregen!

Je leert in dit boek ook hoe je verschillende blaadjes, plantjes en bloemetjes kunt tekenen! Dit soort dingen zijn echt mijn favoriet aangezien ik slecht met letters ben.
Boekhandel Hoekman houdt geregeld workshops Handlettering. Hier kun je je voor opgeven, maar wees wel snel want vol = vol! Ze hebben enorm veel Handlettering boeken + accessoires zoals pennen, stiften etc. 


*Dit artikel bevat product(en) die ik ter review heb ontvangen 

7 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
7 reacties
  Herma

  11.08.2017


  Dit is echt super leuk zeg!!! Zoveel mogelijkheden! Mooi boek !


  Priscilla

  11.08.2017


  Dit boek kende ik nog niet. Heb zelf het zwarte handletter boek die zowat iedereen heeft! Maar deze wil ik ook graag hebben, voor op vakantie.  12.08.2017


  Het doet mij wat denken aan de eerste oefenboekjes van mijn kinderen. Zelf heb ik dit geleerd toen ik reclame schilderen deed. Maar wie weet moet ik het ook eens oppakken.  14.08.2017


  Wat heb je dat mooi gedaan zeg!

  Joyce Elise

  16.08.2017

  Thnx!🤗Ook al ben ik nog slecht en slordig vergeleken met de rest Haha  22.08.2017


  Lijkt me echt een heel tof boek! Ik heb zelf al eens een workshop handlettering gehad maar echt alleen de basis. Ik moet zeggen dat ik nog veel te leren heb en misschien moet ik gewoon wat meer durven te experimenteren 🙂
  Mijn handschrift is trouwens ook niet netjes hoor :p ik heb echt zo’n ‘doktershandschrift’

  Joyce Elise

  22.08.2017

  Haha ben blij dat ik niet de enige ben!😜Super leuk dat je een workshop hebt gevolgd! Ik moet ook nog veel oefenen zoals je wel zag😂Maar t wordt al beter😁Laat een reactie achter