‘Dan trek je toch een luier aan, probleem opgelost!’ - Joyce Elise
05.01.2019

Ik schrijf deze blogpost n.a.v het bericht over de Enschedese die niet naar het toilet mocht in de Primera. ( Klik hier voor het artikel waar het om gaat ) Het moet mij even van het hart omdat ik dit soort reacties ook heb gekregen, niet naar het toilet mocht en ik dagelijks met deze problemen struggle.

Er kwamen een hoop (negatieve) reacties op het artikel, zoals deze: ‘Dan trek je toch een luier aan, probleem opgelost!’ Nee mevrouw, zo werkt het helaas niet! Een luier houdt zoiets echt niet tegen.

Tegen mij is dit ook al vaak genoeg gezegd. Je denkt toch niet dat een jonge meid zoals ik met een luier gaat lopen?! Het idee alleen al dat mensen zoiets zien zitten… No thnx!

Zelf heb ik een maag/darmziekte(maag/darm verlamming) en als ik moet, moet ik direct gaan. Het is niet te plannen, het komt direct opzetten. Ook is het niet aan je te zien als je ineens kots en kots misselijk bent of mega buikpijn hebt. En nee, ik kan dan niet nog even snel een openbaar toilet, café of een andere eetgelegenheid binnen stormen! Dan is het al te laat!

Door dit probleem waar helaas nog een groot taboe op heerst kom ik bijna nooit buiten. Het is al te vaak mis gegaan. En dit druk ik nog zacht uit!

Je bent enorm aan huis gekluisterd, voelt je eenzaam omdat vrienden je laten vallen doordat je niet meer mee kan shoppen, avondje uit kan gaan etc. En jongens willen echt geen vriendin die altijd maar aan huis gekluisterd is omdat er geen toiletten in de buurt zijn…

Ik snap dat je niet in elke winkel naar het toilet mag, maar je kunt voor dit soort mensen toch een uitzondering maken? Hoe zou jij het vinden als je het zelf zou hebben?! Denk hier maar eens over na! Het kan iedereen overkomen.

Waarom zijn er niet meer openbare toiletten hier in Nederland?!

Hier in Nederland zijn er maar weinig openbare toiletten in vergelijking met Amerika en Canada! Je hoeft het niet perse aan je darmen te hebben. Er zijn ook vrouwen met blaasproblemen die onverwachts naar het toilet moeten omdat ze het anders niet meer redden. Ik vind zelf dat er meer openbare toiletten moeten komen hier in Nederland. Dit zou het winkelen veel minder stressvol maken!

9 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
9 reacties
  Hetma

  04.01.2019


  Zo raar he, dat er niet meer toiletten toegankelijk zijn. Meer openbare (schone) toiletten zou voor heel veel mensen een uitkomst zijn.  04.01.2019


  schandalig dat ze die vrouw hebben weggestuurd. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik kan mij voorstellen dat het verschrikkelijk moet zijn als je iets niet op kan houden. Veel sterkte!


  Lien

  04.01.2019


  Ik sluit me voor de volle 100% bij je aan! Je kent mijn verhaal ook en ik de jouwe en dit is zo erg als je midden in de stad staat en niet mag. Één openbaar toilet in de stad is niet genoeg.


  justawoman

  04.01.2019


  Goh, ik heb ook een ziekte. als ik moet gaan, moet ik ook gaan…

  Dus ja, ik vind zeker dat men naar een wc zou moeten kunnen, ik vind het schandalige dat dat niet kan, mààr ik draag wel luiers buitenhuis. Niemand ziet het, geloof me en als het mis gaat: liever een luier aan dan niets. Niet altijd, maar in 99% van de gevallen biedt de juiste luier de juiste bescherming, al moet iedereen naar het merk op zoek gaan dat de beste pasvorm voor hem of haar heeft en dat kan een zoektocht zijn…
  Heel dichte vriendinnen weten het, mijn vriend is er niet door gaan lopen en ik ben niet langer aan huis gekluisterd. Psychische gezondheid is namelijk ook heel belangrijk…

  Nee, leuk is een luier niet, helemaal niet, maar het heeft me wel mijn leven terug gegeven…


  Lex Weller

  05.01.2019


  Geheel mee eens dit is een tekort aan begrip ontstaan in een steeds a socialer wordend Nederland. Zie het niet alleen als onbegrip het is ook het pesten van de ander  05.01.2019


  Jeetje wat lijkt me dit heftig om te hebben. Je wordt compleet overvallen erdoor steeds. Het zou zeker helpen als er meer openbare WC’s zijn, ik hoop ook echt voor jou en alle anderen dat dat snel gaat gebeuren. Dikke knuf!


  Sonja

  07.01.2019


  Vreselijk hoe bekrompen sommige mensen zijn.
  Een luier… tssss! Een dikke Tena is al vreselijk!


  charlotte

  24.08.2019


  tja zon luier is niet zon slecht idee hoor aangezien jezelf al aangeeft dat het vaak mis gaat en veel stress geeft. aan huis gekluisterd zijn is ook vreselijk. Het is een beetje kiezen tussen 2 kwade. Ik draag ze zelf ook vaak vind het vaak nog lastig maar begin het wel steeds meer te accepteren. Het geeft enorme rust en een veilig gevoel je kan weer dingen doen dan zonder continu te denken waar de dichtsbijzijnde toilet is. Ze zitten ook gewoon erg comfortabel vind ik. aan de andere kant roept het weer wat schaamte op. Misschien kan jij het wellicht oplossen met een anaal tampon? De realiteit is gewoon dat er niet altijd een wc in de buurt gaat zijn en er ook nog zo iets als rijen bestaan..


  JJ

  09.11.2019


  Luiers kunnen echt een prima oplossing zijn en als je er eenmaal aan gewend bent dan gaat het je zeker een veilig gevoel geven.
  En dat vrienden je laten vallen zegt iets over “vrienden” ik vind je een super mooie meid en zou graag thuis met je blijven!Laat een reactie achter