Dagje snowboarden bij Castle Mountain Resort, Pincher Creek, Alberta, Canada. - Joyce Elise
13.02.2019

Een dagje snowboarden of gewoon op wintersport. Het kan allemaal bij Castle Mountain Resort in Canada. Tijdens mijn verblijf 8 jaar geleden in Canada gingen wij een dagje snowboarden bij Castle Mountain Resort in Pincher Creek. Dit ligt in Alberta, Canada. Het skigebied ligt in een prachtige omgeving!

De weg er naar toe was alleen al prachtig! Je kunt er hele mooie foto’s maken.

Als je aan komt rijden zie je gelijk de piste en het bordje van Castle Mountain Resort.

Het was mijn eerste keer snowboarden op echt sneeuw! Hiervoor heb ik met een vriendin een middagje in een skihal op een snowboard gestaan, dit stelt natuurlijk niks voor in vergelijking met echt sneeuw!

Ik ging samen met Christel en Nadia, ze zijn allebei ervaren: Christel met skiën en Nadia met snowboarden. Christel ging op de ski’s en Nadia en ik op een snowboard. We besloten om het eerst even rustig aan te doen aangezien ik nog nooit van een piste af ben gegaan.

Maar al gauw had ik het redelijk onder de knie en gingen we steeds een stapje verder en sneller!

Het was een doordeweekse dag en Castle Mountain ging net open voor een nieuw seizoen, dus er was bijna niemand! Heerlijk rustig, zo hadden we alle ruimte om ons gang te gaan.

We besloten om de babyhelling eerst te nemen om te kijken hoe het zou gaan. Hier zie je Nadia en ik met zijn tweeën in de skilift. Helaas passen in deze skilift maar 2 mensen naast elkaar ipv 3. De mensen die helpen met instappen zijn onwijs aardig en zodra ze doorhebben dat je uit Nederland komt stellen ze allerlei vragen en zorgen ze dat je je op je gemak voelt!

Ready 2 go! Ook brak het zonnetje even door!

Op naar de volgende piste, ook wel de blauwe piste genoemd. Deze is veel steiler en mooier! Ook de natuur rond ons heen was prachtig om te zien! Je kunt namelijk enorm ver kijken.

Even een plaspauze en wat drinken. Daarna kunnen we weer verder. Je kunt binnen van alles kopen, van hele maaltijden tot gewoon een glaasje cola of water. Of gewoon even warm zitten en bijkomen.

Het was super leuk om mee te maken en denk er nog vaak met een big smile aan terug!:-) Het was een hele belevenis voor iemand die nog nooit op wintersport is geweest! De dag erna had ik natuurlijk mega spierpijn en liep ik als een oud omaatje 😉

Er zijn verschillende B&B’s te boeken in de buurt voor bijvoorbeeld als je er een paar dagen wil verblijven. Je kunt ski’s, snowboards etc huren. Dit hebben wij ook gedaan. Als je een pas hebt van de universiteit daar krijgt je zelfs korting, dit scheelt enorm! Deze korting hebben wij toen ook gebruikt.

Ze houden diverse (geplande) evenementen! Zoals wedstrijden etc. Super leuk om mee te maken. Je kunt er zelfs trouwen!

Wil je meer weten over Castle Mountain Resort? Kijk dan even op hun site: http://www.skicastle.ca

P.S Sorry voor de slechte kwaliteit/blauwe foto’s, de foto’s zijn met een slechte camera en iPhone 4 gemaakt. (December 2011)

3 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
3 reacties
  Herma

  13.02.2019


  Echt super leuk dat je dat hebt kunnen doen! Hrt is er zoooo mooi he!!



  13.02.2019


  Wauw, wat een mooie plek😍
  Moet nu gelijk denken aan When calls the heart, aangezien dat ook uit Canada komt. Die foto met die huisjes doet me er erg aan denken🙈


  Joyce Elise

  16.02.2019


  Ja he, echt prachtig!😻 Haha geweldig!🤣



Laat een reactie achter