Apple AirPods - hoe maak je ze schoon?! - Joyce Elise
09.10.2018

Wist je dat er een hoop bacteriën en vuil ongemerkt je AirPods in gaan? Vandaag vertel ik hoe je je Apple AirPods het beste schoon kunt maken! Er komen toch een hoop huidschilfers, oorsmeer en ander vuil in waar je moeilijk bij kan!

Hoe merk je dat het tijd is voor een sopje?

Er zit natuurlijk zichtbaar en onzichtbaar vuil op de oplaadcase en oordopjes! Hieraan kun je zien dat het tijd is om ze even schoon te maken, je merkt dat de AirPods de laatste tijd minder luid klinken, of de ene klinkt zachter dan de andere… Tijd om te kijken of er vuil in zit! Maar kijk niet alleen naar je oordopjes, ook naar het oplaaddoosje zelf aangezien daar ook ongemerkt vuil in kan zitten.

Wat heb je nodig?

– tandenstokers

– zachte tandenborstel

– wattenstaafjes

– schoonmaakazijn en water

– geduld

De oplaadcase en AirPods schoonmaken:

In de oplaadcase van de Apple AirPods kan zich ook allerlei vuil ophopen. Er komt door regelmatig gebruik allerlei vuil, oorsmeer en huidschilfers etc naar binnen!

De twee gaatjes waarin de AirPods zitten als je ze oplaadt kun je leegblazen als er stofjes in zitten.

Een (droog) wattenstaafje is daarvoor erg geschikt. Daarmee kun je ook meteen de vele richels binnenin het doosje schoonpoetsen. Dit is best wel een klusje, maar met een oude zachte tandenborstel en/of een tandenstoker kun je er ook goed bij! Wanneer er vuil is aangekoekt of je het er moeilijk af krijgt kun je je tandenborstel in wat lauw water met schoonmaakazijn dopen en het zo schoon wrijven. De buitenkant van de oplaadcase kun je schoonmaken met een vochtig lauw warm doekje.

De AirPods kun je met een tandenstoker schoonmaken. Ik zorg dat de alle openingen schoon zijn zodat het geluid er door kan. Mocht dit niet met een tandenstoker of wattenstaafje lukken, dan pak ik een zachte tandenborstel er bij. De rest doe ik af met een vochtig lauw warm doekje.

Zorg dat je het niet te veel vocht gebruikt, dit is niet goed voor de oplaadcase en oordopjes!

3 reacties
Geplaatst in: Uncategorized
3 reacties
  Herma

  09.10.2018


  Handig dat je dit geschreven hebt!! Goede tips!!!  09.10.2018


  Ik draag ze niet meer… oei oei oei, slecht van mij, maar een draadloze koptelefoon sport toch net ff iets fijner.

  Goeie tips van je ! We vergeten dat nog wel eens dat schoonmaken.


  Maya

  13.11.2018


  Ik heb ze ook en ik kan er niet meer zonder! Super handig dat je deze tips geeft. Ik heb soms moeite met het schoon krijgen van die dingen, pfffLaat een reactie achter