AliExpress tip|vanwege Chinees Nieuwjaar vindt er geen verzending plaats! - Joyce Elise
31.01.2019

Voor de AliExpress verslaafden onder ons heb ik een tip: Wil je wat op AliExpress kopen vanaf 31 januari tot en met 13 februari? Ze nemen tot 13 februari geen orders in behandeling. Dus heb je wat besteld en je krijgt geen antwoord of de status van je pakketje verandert niet? Hou er dan rekening mee dat ze pas weer vanaf 14 februari pakketjes gaan verzenden in verband met het Chinees Nieuwjaar! Dit jaar vieren ze het jaar van het varken! Ook wel het jaar van het zwijn of everzwijn genoemd.

De Chinese kalender, een maan-zon kalender, is meer dan 4000 jaar oud en bepaalt alle data voor de feestdagen. Dit houdt in dat de lengte van de maanden door de maan bepaalt wordt en de lengte van de jaren door de zon. Om de drie jaar vindt er een schrikkelmaand plaats om zo het verschil tussen het 365 dagen tellende zonnejaar en het 354 dagen tellende maanjaar te compenseren.

Aan iedere twaalf jaren is een teken uit de dierenruim toegekend. Deze dierenriemtekens vertegenwoordigen allemaal karaktereigenschappen die betrekking hebben op personen die in dat jaar geboren zijn. Ieder jaar tijdens de viering van het Chinees Nieuwjaar wijzigt het dierenriemteken. Kinderen die in dat jaar geboren worden krijgen automatisch het teken van dat jaar als sterrenbeeld. Alle kinderen die in 2019 geboren worden krijgen dus als sterrenbeeld varken.

Viering en eindelijk tijd om weer samen te zijn met familie en vrienden! Een groot feest!

Tijdens deze periode hebben de Chinezen 2 weken vrij wat ze anders nooit hebben omdat de meeste in een fabriek werken ver van hun familie vandaan. Dus je snapt wel dat ze deze tijd met hun familie en/of vrienden door willen brengen! Het Chinese Nieuwjaar is de belangrijkste Chinese feestperiode die zich kenmerkt door maaltijden met familie en/of vrienden, de kleur rood, lampionnen en veel vuurwerk. De eerste dag valt ieder jaar op de tweede of derde nieuwe maan na de zonnewende, wat meestal eind januari of in februari is.

Het feest duurt daarna nog 15 dagen, waarbij ook de laatste dag weer belangrijk is. In China zelf wordt het Chinese Nieuwjaar 春节 (chūnjíe) genoemd wat Lentefestival betekent.

In China is dit een groot feest, er vinden allerlei activiteiten en festivals plaats. Vrienden en familie komen van ver om bij elkaar te zijn tijdens deze feestperiode.

Zelf heb ik gelukkig mijn bestellingen net op tijd in huis! Er komt nog een AliExpress shoplog aan en een diy met spulletjes van AliExpress wat op moment helemaal hot is!;-)

Het nieuwjaarsfestival duurt dit jaar van 5 februari tot 19 februari. De wettelijk verplichte vrije dagen vallen van 4 februari tot en met 10 februari, maar in de praktijk krijgen veel Chinezen ook enkele dagen daarvoor en daarna vrij. Dus wil je wat bestellen, wacht dan even tot 20 februari!

Hier in Nederland hoor je er niet zo snel van, vandaar dat ik even een update over AliExpress heb geschreven! Ik wens alle Chinezen in Nederland en China een gelukkig Chinees Nieuwjaar!

1 reactie
Geplaatst in: Uncategorized
1 reactie
    Herma

    31.01.2019


    Ohhhhh.. goed om te weten!!Laat een reactie achter